Commitment Icon - Invstor X Webflow Template

Welke munt kan ik het beste gebruiken om crypto te versturen naar een andere exchange?

Om je cryptomunten van de ene exchange naar een andere exchange te versturen, kan je meerdere cryptomunten gebruiken. Bij de bepaling welke munt je gebruikt, houd je rekening met de volgende factoren:

 • De withdrawalkosten van de exchange. Deze verschilt met cryptomunt. Je wilt natuurlijk de munt pakken met de allerlaagste withdrawalkosten.
 • De transactiekosten van de cryptomunt zelf, hier zitten veel verschillen tussen. Je wilt de munt pakken die de laagste transactiekosten heeft.
 • Het handelsvolume van de verschillende exchanges in deze cryptomunt. Je pakt de munt met het hoogste handelsvolume op de exchange, zodat je de munt eenvoudig kan inwisselen voor een andere munt.

Hieronder staan de cryptomunten die het meeste worden gebruikt voor het overboeken van waarde van de ene exchange naar de andere exchange.

 • Bitcoin
  Deze munt wordt veel gebruikt omdat het meestal het hoogste handelsvolume heeft en je eenvoudig iedere cryptomunt met Bitcoin kan kopen. Je hoeft dus bijvoorbeeld niet eerst je XRP te verkopen voor Bitcoin voordat je een andere altcoin kan kopen.
 • XRP
  XRP is erg populair bij het versturen van waarde. Dit komt doordat de withdrawalkosten zeer laag zijn, de transacties zeer snel worden verwerkt en de transactiekosten laag zijn. Ook ondersteunt bijna iedere exchange wel deze cryptomunt en is er ook nog eens een hoog handelsvolume in deze munt. Het enige nadeel is dat je deze wel eerst dient te verkopen voor Bitcoin voordat je weer een nieuwe altcoin kan kopen
 • Litecoin
  Hiervoor geldt dezelfde motivatie als voor XRP. De withdrawalkosten zijn meestal laag, de transacties zijn snel en de transactiekosten zijn laag. Ook ondersteunt bijna iedere exchange wel Litecoin en is er een hoog handelsvolume. Verder heeft het ook het nadeel dat je eerst Litecoin voor Bitcoin moet inwisselen alvorens je een andere altcoin kan aanschaffen.

Bij AllesOverCrypto pakken wij altijd XRP, tenzij we echt op een kleine exchange zitten met een laag handelsvolume, dan is Bitcoin het meest ideaal.