Commitment Icon - Invstor X Webflow Template

Waarom trade je altcoins met BTC en USDT in plaats van euro's?

De ervaren crypto traders handelen het liefst hun altcoins met Bitcoin (BTC). Als dat niet lukt, dan wordt er gehandeld in USDT. Dit is de cryptovariant van de dollar.

Wat is jouw doel?

Of je altcoins verhandelt voor euro's, USDT of BTC, is afhankelijk van je eigen doel.

Ben jij iemand die zegt: "Ik heb nu 100 euro winst." Of ben jij iemand die zegt "Ik heb nu 100 dollar winst." Of ben jij iemand die zegt, "Ik heb nu 100 Sats winst."

De vraag die jezelf kan stellen is, van welke valuta-eenheid wil ik straks het meeste hebben? Wil ik veel euro's hebben? Wil ik veel dollars (USDT) hebben? Of wil ik veel Bitcoins (Sats) verzamelen?

Ik zal je nu uitleggen waarom het handig is om je altcoins te verhandelen met Bitcoin (BTC).

Waarom altcoins verhandelen met Bitcoin (BTC)

Als je nu naar de meeste ALTUSDT-grafieken kijkt dan zijn er de afgelopen tijd veel munten flink gestegen. Wanneer we het hebben over ALTUSDT-grafieken, dan bedoelen we de prijs van een altcoin, uitgedrukt in USDT. En USDT is een dollar op de blockchain.

Maar, als je kijkt naar de BTCALT-grafieken, dan zie je veel minder forse stijgingen. Sommige munten staan juist nog heel laag tegenover Bitcoin. Veel van deze munten staan dichtbij hun All Time Low. All Time Low staat voor laagste punt ooit.

Bitcoin is de leider van de markt en de altcoins zijn erg afhankelijk van de koers van Bitcoin. Als Bitcoin te hard stijgt, dan zie je dat de USDT-pair nog wel stabiel blijft of rustig mee stijgt met Bitcoin. Maar, het BTC-pair daalt juist.

Als de koers van Bitcoin stijgt en blijft stijgen, dan is dit vaak slecht nieuws voor altcoins. Wanneer Bitcoin stijgt, dan zullen de mensen die altcoins bezitten gaan nadenken om hun munten te verkopen voor Bitcoin. Hoe meer mensen dit doen, hoe harder Bitcoin zal stijgen en tegelijkertijd hoe harder de ALTBTC-pairs zullen dalen. Iedereen dumpt massaal hun altcoins om te profiteren van de Bitcoinstijging.

Na een flinke stijging van Bitcoin, komt vaak ook een flinke daling. En als Bitcoin hard daalt dan dalen de altcoins waar we het net over hadden nog harder.  Hierdoor raken mensen in paniek en beginnen hun laatste altcoins te verkopen voor Bitcoin. Hierdoor dalen de altcoins nog harder.

Ik trade het liefst de BTC pairs omdat altcoins leuk kunnen stijgen in USDT terwijl het Bitcoin-paar daalt. Dit zie je vaak tijdens een forse Bitcoin stijging. Het is natuurlijk prima dat je wat USDT winst hebt gemaakt, echter als je gewoon Bitcoin vast had gehouden dan had je veel meer winst gehad.

Het tegenovergestelde kan natuurlijk ook, dat je meer Sats (Bitcoin) verdient terwijl je USDT verliest. Dit gebeurt alleen een stuk minder vaak. En als dit gebeurt, is het vaak na een lange Bitcoin stijging en net voordat Bitcoin even zijwaarts gaat waardoor altcoins beginnen te stijgen.

Ik plaats mijn altcoin trades na een forse stijging van Bitcoin, als de koers op een gegeven moment zijwaarts beweegt. Dan stap ik in omdat dat het moment is voor altcoins om te stijgen in de Bitcoin-pair. Als de koers van Bitcoin hard genoeg is gestegen en vervolgens lang zijwaarts gaat, dan is er een grote kans op een Altseason wat we nu al een beetje beginnen te zien. Tijdens een Altseason zien we bizarre stijgingen, niet alleen in USDT maar ook in de BTC pairs wat erg zeldzaam is. 80-90% van de tijd dalen de BTC-pairs tijdens een Altseason.

Mijn doel is dus om zo veel mogelijk Sats te verzamelen terwijl Bitcoin aan het afkoelen is na een lange stijging. Daarna verkoop ik mijn altcoins weer voor Bitcoin en Ethereum, hopende dat ik mee kan liften met de volgende stijging. Dit proces herhaal ik steeds opnieuw.

In 2017/2018 hadden de Bitcoin pairs nog veel meer handelsvolume dan de USDT pairs, hierdoor was de invloed van de koers van Bitcoin op altcoins nog veel groter.

Steeds meer munten hebben nu USDT pairs met meer volume dan de BTC pairs. Sommige munten worden alleen nog verhandeld tegenover FIAT, Kijk bijvoorbeeld naar Radix. Het lijkt er op dat bepaalde altcoins wat minder gevoelig worden voor extreme koerswisselingen van Bitcoin, dit geldt voornamelijk voor de highcaps en de munten die alleen te verhandelen zijn tegen een USDT pair of een andere fiat pair.