Commitment Icon - Invstor X Webflow Template

Waarom is het goed dat Satoshi Nakamoto anoniem is?

Ik ben ervan overtuigd dat het geniáál is geweest van Satoshi om onbekend te blijven.

Met name doordat blockchain een gevaar is voor de meest machtige industrieën en bedrijven ter wereld. En macht is helaas de grote zwakte van de mens. De mens wil hun macht niet zomaar uit handen geven. Dus wat doen ze? Ze zullen er álles aan doen om die macht te behouden.

Bitcoin heeft al niet een al te beste naam voor de mensen die er niet zoveel verstand van hebben. Het wordt geassocieerd met oplichting, mensen die geld kwijt raken, het is te moeilijk, et cetera.

Maar wat nou als bijvoorbeeld de bankenindustrie of overheden (puur voorbeelden, het kan elk bedrijf zijn die last heeft van blockchain) ook nog een hetze tegen Satoshi Nakamoto waren begonnen?

Stel we hadden geweten wie het was en ze hadden 'verzonnen' dat het een topcrimineel is die het einde van de wereld voor ogen heeft. Of dat hij dit projectje puur is begonnen om zijn geld wit te wassen en wij zijn er allemaal voor gevallen? Of misschien zullen er andere bedrijven zijn waarvan het voortbestaan in gevaar wordt gebracht door blockchain, die nog veel ergere dingen zullen bedenken.

Stel Satshi Nakamoto was de rest van zijn leven de gevangenis in gegooid door een ernstige (al dan niet verzonnen) overtreding van de wet? Dan zou het imago van Bitcoin (en crypto) al helemaal naar de knoppen zijn.

Ik hoop daarom met heel mijn hart dat Satoshi nooit gevonden zal worden. Hoe mooi is het als we straks een wereld hebben waarin blockchain niet meer weg te denken is (zoals het internet nu), terwijl we nooit zullen weten wie het heeft bedacht?