Commitment Icon - Invstor X Webflow Template

Wat is stop-running?

Stop-running is dat traders de prijs van een cryptomunt expres door een belangrijke prijs heen drukken. Dit kan zowel door een resistance- of supportlijn zijn.

Ze drukken de prijs zo ver door dat de stop-losses van andere traders worden geraakt. Door het raken van deze stop-losses komt er een hevige piek (bij stijging) of een flinke drop (bij daling) waar dezelfde professionele traders van profiteren. Nadat ze hiervan hebben geprofiteerd gaat de koers in de tegengestelde richting weer verder.

Voorbeeld stop-running

De prijs van een Bitcoin is €10.100 en de support-lijn ligt op €10.000. Veel traders plaatsen hun stop-loss onder de grens van €10.000. Ze denken namelijk, wanneer Bitcoin onder deze grens komt, dan zal hij verder gaan dalen. Om zichzelf in te dekken tegen dit verlies, plaatsen ze een stop-loss.

De ervaren traders verkopen expres heel veel van hun Bitcoins waardoor de prijs naar de €9800 gaat. Alle stop-losses worden geraakt waardoor andere traders automatisch hun Bitcoins verkopen. Hierdoor schiet de prijs nog verder naar beneden richting de €9500.

De ervaren traders hebben hun Bitcoins destijds rond de €9.800-€10.100 verkocht en kunnen nu voor €9500 hun Bitcoins weer terugkopen. Door de stop-run hebben ze in een korte tijd geld verdiend.