Commitment Icon - Invstor X Webflow Template

Wat is een stop limit order?

Een stop limit order zorgt ervoor dat een cryptomunt bij een bepaalde prijs automatisch wordt gekocht of verkocht. Er worden twee prijzen gehanteerd, de "stop" en de "limit". Wanneer de koers de "stop-prijs" aanraakt, dan wordt de door jou opgegeven "limit-prijs" naar de exchange gestuurd om uitgevoerd te worden.

Voorbeeld van een automatische stop limit verkooporder:

Je hebt Bitcoin in je bezit en de huidige prijs is $10.000. Je gaat op vakantie en wilt je eigen risico's goed managen. Je geeft bij de exchange aan, mocht de prijs naar $9000 zakken (stop-prijs), dan wil ik automatisch een verkooporder plaatsen voor $8950 (limit-prijs). Mocht niemand hem voor die prijs willen kopen, dan zal je verkooporder niet gevuld worden.

Voorbeeld van een automatische stop limit kooporder:

Je hebt nog geen Bitcoin in je bezit en de huidige prijs is $10.000. Je gaat op vakantie en bent bang dat Bitcoin ineens hard zal stijgen. Je geeft bij de exchange aan, mocht de prijs naar $11.000 stijgen (stop-prijs), dan wil ik automatisch een kooporder plaatsen voor $1150 (limit-prijs). Mocht niemand hem voor die prijs willen verkopen, dan zal je kooporder niet gevuld worden.