Commitment Icon - Invstor X Webflow Template

Wat is een Higher High en een Lower High?

De higher high en de lower high zijn de pieken en dalen van een stijgende koerstrend.

Voorbeeld

Soms helpt het om even in te beelden dat het om iets heel anders dan een cryptomunt gaat, stel je voor dat het gaat om de prijs van een overheerlijk ijsje.

Het is zomer, erg warm buiten en iedereen heeft spontaan trek in een ijsje. Doordat iedereen naar de ijssalon rent, denk de eigenaar, hmm ik kan denk ik wel meer geld vragen voor de ijsjes die ik verkoop. Weet je wat? In plaats van 1 euro, ga ik gewoon 2 euro vragen per ijsje.. Helaas merkt hij dat mensen 2 euro wel erg veel vinden en hij zakt daarom toch ietsje en besluit om €1,50 te vragen.

Wat blijkt? Mensen zijn in de zomer best bereid 50% meer te betalen voor een ijsje en die €1,50 is dus een prima prijs!

De ijsverkoper is blij want de €1,50 is nog steeds hoger dan die €1 die hij aan het begin vroeg. De 2 euro is in dit geval de piek van de stijgende prijs en de €1,50 is de daling van de stijgende prijs. De €2 is de Higher High en de €1,50 is de Higher Low. De €1,50 is immers lager dan de €2 maar hoger dan de €1.

Vervolgens blijft het nog een maand bloedheet en zijn mensen uiteindelijk zelfs bereid om meer dan €2 voor een ijsje te betalen. De ijsverkoper besluit om de nieuwe prijs op 4 euro te zetten, en hij merkt nu dat dit helaas net weer teveel gevraagd is. Hij zakt weer ietsje en de mensen zijn opnieuw gewillig wanneer hij €3 per ijsje vraagt.

De 4 euro is hier de Higher High (hoger dan hoogste prijs van hiervoor die op 2 euro stond) en de Higher Low is de 3 euro. (Lager dan de Higher High en hoger dan de Higher Low).