Commitment Icon - Invstor X Webflow Template

Kan ik aan de hand van candlesticks de koers voorspellen?

Candlesticks zijn een belangrijk onderdeel van trading, maar wel als éxtra indicator. Trading gebeurt op basis van zoveel factoren, zoals het timeframe en met name hoe de cryptomunt zich in de geschiedenis heeft gedragen. Alléén een candlestick voorspelt de toekomst niet.

Plus, nog belangrijker, heel vaak stijgt of daalt de koers zonder dat er een opvallende candlestick is geweest. Daarom is het belangrijk om ook andere indicatoren onder de knie te krijgen, zoals support en resistance (in mijn ogen veruit de belangrijkste).

Wanneer de koers bijvoorbeeld een resistance bereikt én er volgt een bearish engulfing candlestick, dan is de kans extra groot dat de koers gaat dalen! Het combineren van indicatoren om een kans te herkennen heet "Confluence".

Stel dat indicator A aangeeft dat we gaan stijgen en indicator B ook aangeeft dat we gaan stijgen, dan is de kans groter dat dit gebeurt dan wanneer A aangeeft dat we gaan stijgen en B aangeeft dat we gaan dalen. In het voorbeeld van net had ik het over candlesticks in combinatie met de resistancelijn.

En als laatst: het is onmogelijk om álles te kunnen voorspellen. Wie dat kan, is binnen 3 dagen de koning van de wereld. Er zullen nog genoeg momenten komen dat er iets gebeurt dat (bijna) niemand had zien aankomen.