Commitment Icon - Invstor X Webflow Template

Hoe ga je om met extreme stijgingen van altcoins?

Wanneer de altcoins extreem hard stijgen en we kunnen spreken van een altseason, dan zijn er een aantal dingen belangrijk.

De eerste is dat je vooral niet te hebberig wil zijn. Natuurlijk willen we allemaal de x10 pakken, maar wat hard omhoog gaat, gaat vaak ook hard omlaag. Dus wees blij met je winsten en durf vooral ook winst te pakken.

Hoe breng je hier een balans in aan?

Een balans zodat je én winst kan pakken, én ook wellicht meeprofiteert van de x10?

Het antwoord hierop is om meerdere Target Prices (TPs) op verschillende prijslevels in te stellen. Ook is het goed om een zogenaamde "moon bag" aan te houden. Dit is een klein gedeelte van je trade die je vasthoudt voor als de munt echt gaat moonen en de x10 bereikt.

Waar zet je je target prices?

Die zet je net onder de verschillende resistancelijnen. Natuurlijk kan de munt direct door de resistance heen breken, maar de kans is groter dat hij weer wat terugzakt na het bereiken van de resistance.

Traden is kansberekenen en de kans is groter dat hij omlaag gaat in plaats van direct door de resistancelijn heen breekt. En daarnaast is het zo, stel het kost hem 5 dagen om door die resistance heen te breken, dan had je beter de munt kunnen verkopen en gedurende de 5 dagen in een andere munt zitten die nog makkelijk kan stijgen. En pas wanneer je ziet dat je eerste munt door de resistance heen breekt, dan stap je daar weer opnieuw in.

Hoe ga ik om met echt de extreme stijgingen?

Om de bovenste tekst samen te vatten, je plaatst meerdere sell-orders op de verschillende resistances en houdt een moon bag over voor de nog meer extreme stijgingen. Het geld wat je hebt verdiend kan je eventueel in andere munten stoppen die er goed uit zien. In plaats van dat je dan een x10 pakt met 1 munt, pak je op meerdere coins iedere keer wat winst waardoor je eventueel ook op de x10 uitkomt.

Verder ook heel belangrijk om te beseffen is dat je nooit de bodem en nooit de top zal kopen/verkopen. Dit lukt geen een ervaren trader. Wanneer je denkt dat je dit wel kan, dan zal je vaak helemaal niet kopen of helemaal niet verkopen en maak je dus ook geen winst. Er is als trader altijd een reden om ontevreden te zijn.

"Ik had meer moeten kopen" "Ik had later moeten verkopen" et cetera et cetera.

Focus op het positieve in plaats van het negatieve. Winst=winst en hoe briljant is het dat je winst behaalt door het handelen in cryptomunten vanachter je laptop. Liever 100 keer 5% winst maken dan 1 keer een x10 te pakken. Gewoon consistent een beetje winnen en niet focussen op het najagen van de x10.

Hierdoor zal je op de langetermijn een betere trader worden en ook meer verdienen.