Miner in plaats van advertenties?

Miner in plaats van advertenties?

Een aantal dagen geleden kwam The Pirate Bay in het nieuws vanwege het gebruik van een miner script om inkomsten te genereren. Volgens de site was dit een korte test van 24 uur om te zien of een dergelijk script advertenties kan vervangen. De miner was gelimiteerd om maximaal 20 tot 30 procent van het processorverbruik in te nemen, waardoor de impact op prestaties minimaal zou moeten zijn. Is dit dé techniek die voor goed een einde zal maken aan advertenties?

Hoe zijn we tot de huidige advertenties gekomen?

Al sinds het ontstaan van het internet zoals we het nu kennen wordt er gezocht naar manieren om geld te verdienen met websites. Bij media als kranten en tijdschriften was dit makkelijk te bereiken: Als je niet betaalt, krijg je niets. Op het internet ging dit echter een stuk lastiger. Aangezien allerlei informatie ineens veel makkelijker bereikbaar was, werd het aanbod ook steeds groter. Op het moment dat een website geld ging vragen voor haar content waren er genoeg alternatieven beschikbaar, waardoor bezoekersaantallen terug liepen.

Halverwege de jaren negentig ontstonden de eerste klikbare advertenties op het internet. Advertentieruimte zoals in kranten werd al vaker gebruikt, maar nu was het met één simpele druk op de knop mogelijk voor de gebruiker om nog meer informatie te krijgen over het reclame onderwerp. Hierdoor werd adverteren op websites ook veel meer waard voor bedrijven. 10 jaar later zijn op vrijwel elke website advertenties te vinden. De advertenties werden echter steeds opdringeriger, en ook kwamen regelmatig virussen mee met de advertenties. Inmiddels gebruikt rond de 12% van de wereld een adblocker!

Tijd voor een opvolger

Het is dus tijd voor een opvolger, en The Pirate Bay heeft dus mogelijk een alternatief gevonden in het gebruiken van een miner. Maar levert dit daadwerkelijk wat op?

  • Bij normale advertenties leveren duizend gebruikers ongeveer €1,50 per maand op.
  • Het script wat The Pirate Bay gebruikte leverde naar verwachting ongeveer 30 hashes per seconde per gebruiker op.
  • Volgens deze calculator levert dat ongeveer 1400 euro in een maand op als er continu duizend bezoekers op de website zitten.
  • Dat betekent dat een bezoeker 0,1% van zijn tijd op de website aanwezig moet zijn (en minen) om die €1,50 te halen, wat neerkomt op ongeveer 43 minuten per maand of elke dag 1,5 minuut.

Aangezien het bij banner advertenties simpelweg gaat om views, en bij minen om bezoekduur, kan het dus best rendabel zijn bij websites waar meer tijd wordt besteed door bezoekers.

Wat hebben jullie liever? Opdringerige advertenties of een miner in de achtergrond?

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.