Loterij

Winnaar loterij investeert 50% in Bitcoin

Een opmerkelijk verhaal uit Amerika. Een winnaar van de staatsloterij van Illinois heeft aangegeven de helft van zijn $500.000 aan Bitcoin te hebben uitgegeven. 

De fortuinlijke Amerikaan won in mei van dit jaar een half miljoen dollar. Na het incasseren van het geld heeft hij direct de helft van de winst geïnvesteerd in Bitcoin, zo laat hij weten op Reddit. De Redditor “Joxnlol”, plaatste een foto van zichzelf met de beschrijving: “Heb de loterij gewonnen. Vervolgens de helft ervan in Bitcoin geïnvesteerd. Herinner me eraan over 8 maanden, als dit de stomste keuze ooit was.”

65% winst tot op heden

Dat het niet zijn stomste keuze ooit was, blijkt uit de cijfers van de progressie die de Bitcoin-koers sinds dat moment heeft doorgemaakt. De prijs van Bitcoin is in de maanden daaropvolgend gestegen met maar liefst 65%. Ondanks zijn winst laat Joxnlol weten dat hij van plan is om zijn investering niet aan te raken, voor in ieder geval het komende jaar. Hij vertelt op Reddit:

Ik ben niet van plan om ook maar iets ervan aan te raken het komende jaar. Ik heb geld apart gezet voor noodgevallen, ik heb geld apart gezet voor mijzelf en ik heb geld apart gezet voor tattoo’s. De enige significante uitgave die ik heb gedaan is dat ik een nieuwe auto voor mijzelf heb gekocht en dat ik een gedeelte van mijn geld heb ingezet om een woning te kopen.”

De algemene opvatting van gebruikers die een reactie hebben achtergelaten zijn het eens over twee dingen. Allereerst dat het de stomste keuze ooit was om niet ál zijn geld te beleggen in Bitcoin en ten tweede dat ze het zeer onverstandig vonden dat Joxnlol zijn winsten en successen met Bitcoin publiekelijk bekendmaakte op internet, waardoor hij een mogelijk doelwit voor criminelen wordt. 

Tot slot gaf Joxnlol toe dat hij zijn Bitcoin tot op heden bewaart op de trading app Robinhood, omdat voor hem persoonlijk het risico groter leek om een cold storage wallet kwijt te raken, dan dat Robinhood gekraakt zou worden door cybercriminelen. 


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.