Loterij

Winnaar loterij investeert 50% in Bitcoin

Een opmerkelijk verhaal uit Amerika. Een winnaar van de staatsloterij van Illinois heeft aangegeven de helft van zijn $500.000 aan Bitcoin te hebben uitgegeven. 

De fortuinlijke Amerikaan won in mei van dit jaar een half miljoen dollar. Na het incasseren van het geld heeft hij direct de helft van de winst geïnvesteerd in Bitcoin, zo laat hij weten op Reddit. De Redditor “Joxnlol”, plaatste een foto van zichzelf met de beschrijving: “Heb de loterij gewonnen. Vervolgens de helft ervan in Bitcoin geïnvesteerd. Herinner me eraan over 8 maanden, als dit de stomste keuze ooit was.”

65% winst tot op heden

Dat het niet zijn stomste keuze ooit was, blijkt uit de cijfers van de progressie die de Bitcoin-koers sinds dat moment heeft doorgemaakt. De prijs van Bitcoin is in de maanden daaropvolgend gestegen met maar liefst 65%. Ondanks zijn winst laat Joxnlol weten dat hij van plan is om zijn investering niet aan te raken, voor in ieder geval het komende jaar. Hij vertelt op Reddit:

Ik ben niet van plan om ook maar iets ervan aan te raken het komende jaar. Ik heb geld apart gezet voor noodgevallen, ik heb geld apart gezet voor mijzelf en ik heb geld apart gezet voor tattoo’s. De enige significante uitgave die ik heb gedaan is dat ik een nieuwe auto voor mijzelf heb gekocht en dat ik een gedeelte van mijn geld heb ingezet om een woning te kopen.”

De algemene opvatting van gebruikers die een reactie hebben achtergelaten zijn het eens over twee dingen. Allereerst dat het de stomste keuze ooit was om niet ál zijn geld te beleggen in Bitcoin en ten tweede dat ze het zeer onverstandig vonden dat Joxnlol zijn winsten en successen met Bitcoin publiekelijk bekendmaakte op internet, waardoor hij een mogelijk doelwit voor criminelen wordt. 

Tot slot gaf Joxnlol toe dat hij zijn Bitcoin tot op heden bewaart op de trading app Robinhood, omdat voor hem persoonlijk het risico groter leek om een cold storage wallet kwijt te raken, dan dat Robinhood gekraakt zou worden door cybercriminelen. 


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto