Berg met Bitcoins

Wall Street slaapt terwijl de kleine belegger profiteert van cryptomarkt

Tyler en Cameron Winklevoss, beter bekend als de Winklevoss Twins, zien dat het met name de particuliere belegger is die profiteert van de cryptomarkt.

De twee mannen uit de Verenigde Staten zijn uitermate positief over Bitcoin en zijn een van de weinige Bitcoin-miljardairs op de wereld. Ze zijn de oprichters van de Gemini Exchange en geven vaak hun mening over de cryptomarkt. In een interview met CNN Business geven ze hun mening over Bitcoin als een investering, de risico's en de traditionele financiële sector.

Investeer in het internet van geld

Veel mensen zien Bitcoin nog als een risicovolle investering. Tyler zegt dat de particuliere belegger een stap voorloopt op de institutionele investeerder als het gaat om cryptocurrency's. Hij zegt:

Internet is een grote uitvinding en je kon er geen stukje van kopen. Echter, crypto is het internet van het geld en hier kan je wel een deel van kopen. Vele particulieren doen dit al maar Wall Street is aan het slapen. 

Cameron voegt daaraan toe dat Bitcoin veel op goud lijkt. Het is een nieuwe vorm waar je waarde in kan opslaan. Tot op de dag van vandaag doen we dit veelal in goud en Bitcoin is het digitale goud. Het is de toekomst zegt hij. Dit is dan ook de reden dat ze zelf in 2013 een flink vermogen in Bitcoin hebben gestopt.

Dollar wordt meer gebruikt voor witwassen dan Bitcoin

Tyler Winklevoss zegt dat Bitcoin eigenlijk best traceerbaar is en dat dit steeds beter wordt nu er meer en meer tools worden ontwikkeld. Criminelen weten dit en gebruiken eerder de dollar om wit te wassen dan Bitcoin.