Steve Bannon

Voormalig hoofdstrateeg van Witte Huis ziet Bitcoin als gedeelte van globale opstand

Steve Bannon tot augustus 2017 Chief Strategist bij het Witte Huis in de Verenigde Staten. In een interview met de CBNC liet hij weten dat Bitcoin ziet als een gedeelte van een populistische opstand op wereldniveau.

Steve Bannon is positief

De 65-jarige zakenman en politicus heeft zich al vaker positief uitgesproken over cryptogeld. Ook bezit hij zelf Bitcoin. Dit keer zei hij hierover:

“Cryptocurrency's hebben een grote toekomst en kunnen in de wereld een belangrijke rol gaan spelen, met name in de globale populistische revolutie.”

Hij geeft aan dat blockchain en cryptomunten zoveel potentie hebben, dat het bestaande bedrijven zichzelf kunnen loskoppelen van wat de overheid wil en hierdoor meer dominantie kan krijgen. Een recent voorbeeld hiervan is Facebook die zijn eigen cryptomunt ontwikkelt. Hierdoor zijn ze misschien wel in staat om het huidige monetaire beleid buitenspel te zetten.

Trump daarentegen niet

Deze mening staat haaks op die van de zittende president Donald Trump. Trump zei namelijk in een tweet:

I am not a fan of Bitcoin and other Cryptocurrencies, which are not money, and whose value is highly volatile and based on thin air. Unregulated Crypto Assets can facilitate unlawful behavior, including drug trade and other illegal activity....
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) July 12, 2019

Destijds reageerde de cryptomarkt eigenlijk nauwelijks op de tweet van de president. Velen zagen het juist als iets positiefs. Crypto wordt blijkbaar zo groot dat de president van het machtige Amerika de noodzaak voelt om erover te tweeten. De CEO van Coinbase zei dan ook naar het Nederlands vertaald:

“Resultaat behaald! Ik droomde jaren geleden over een zittende Amerikaanse president die het nodig vindt om te reageren op het groeiende gebruik van cryptomunten.”