Cape town

P2P Crypto-handelsvolume in Zuid-Afrika neemt 2800% toe in jaar tijd

Peer-to-peer cryptocurrency-handelsplatform  Paxful heeft deze maand een toename van 2800% in het aantal trades in Zuid-Afrika gezien. 

Drang naar crypto door het dak in Zuid-Afrika

Paxful communiceert de stijging van zijn Zuid-Afrikaanse klantenbase in een blog post. In het bericht, laat het bedrijf ook weten dat Johannesburg, Pretoria en Cape Town de drie steden zijn waar de meeste gebruikers zijn gehuisvest. 

Paxful voegt daaraan toe dat het totaal aantal trades in het Afrikaanse continent is gestegen met 64%, ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. Het platform telt inmiddels 3 miljoen wallets en verwerkt meer dan 50 duizend trades per dag wereldwijd. 

Zuid-Afrika blijkt hotspot voor Bitcoin-trading

In januari gaf Paxful nog aan dat het aantal transacties afkomstig uit het Afrikaanse continent was toegenomen met 130%, met een nieuw record van 17.351 trades per dag op dat moment. Uit eerdere analyses kwam naar voren dat Afrika, of specifiek Zuid-Afrika, wordt gezien als één van de locaties waar de grootste potentie zit om crypto-exchanges te huisvesten. 

In Juni verwijderde het Finse P2P Bitcoin handelsplatform LocalBitcoins nog stilzwijgend de mogelijkheid om cash te traden. Dat was destijds onder grote druk vanuit regelgeving, die extra scherp is wanneer er fiat geld op een platform wordt verhandeld. In de tussentijd is het aantal bezoekers op LocalBitcoins afgenomen, terwijl directe concurrenten Paxful en HodlHodl juist een toename in het aantal gebruikers hebben gerapporteerd. Op beide platformen is cash trading nog steeds een functionaliteit die door vele klanten wordt omarmd.

Eerder deze maand gaf cryptocurrency-exhange Binance aan dat het op Binance mogelijk is om peer-to-peer trading toe te passsen in de vorm van het verhandelen van Bitcoin, Ether en Tether tegen de Chinese munteenheid ‘yuan’. 


Wij vieren heel december feest! Vier jij met ons mee?

Open elke dag je adventskalender en claim je gratis prijs!

Ontdek je prijs!

 

December Feestmaand!