GK8

Offline crypto startup uit Israel krijgt 4 miljoen startup kapitaal

Beveiligings startup GK8 heeft een oplossing ontwikkeld die hackers compleet buitensluit. De oplossing klinkt simpel: alle transacties worden off-line uitgevoerd zonder verlies van snelheid. GK8 geeft aan dat dit mogelijk wordt gemaakt door alleen end-to-end interacties te gebruiken in de blockchain.

GK8 komt uit Israel. CEO Lior Lames heeft in het verleden ook voor de Israëlische regering gewerkt en vertegenwoordigt het beste wat Israel te bieden heeft op gebied van digitale beveiliging. Het vertrouwen in GK8 is zodanig dat ze een startup investering van 4 miljoen dollar hebben ontvangen van Discount Capital: een consortium van drie Israëlische banken. GK8 beheert onderhand al 1 miljard dollar aan waarde en kan grote namen zoals eToro tot zijn klantenbestand rekenen.

Hoe de 'offline-blockchain' techniek precies werkt is nog geheim. Israel staat voorop in de wereld als het gaat om cyberbeveiliging. Veel van Israel's IT-talent uit de 'Silicon Wadi' is door de staat opgeleid om het land digitaal te beschermen: lees beveiliging, maar ook het hacken van staatsvijanden en landen. De techniek die GK8 heeft ontwikkeld wordt 'ledger agnostic' genoemd en kan bij beide crypto en blockchain toegepast worden. 

CEO Lames zegt dan ook:

Wij vonden serieuze gaten in de beveiliging bij bijna alle cold wallets. Toen we zagen hoe makkelijk het was [om de wallets te hacken] begrepen we waarom hackers miljoenen investeren om miljarden te stelen. Wij hebben toen besloten om een beveiligde end-to-end institutioneel middel te ontwikkelen voor digitale activa.

Volgens CypherTrace, een crypto-inlichtingendienst, is er in het eerste kwartaal van 2019 al 1.2 miljard dollar aan crypto gestolen. De markt heeft crypto beveiliging dus hard nodig.