crypto beurs

Op een na grootste beurs van Duitsland gaat crypto verhandelen

Vanaf maandag 23 september is het mogelijk om digitale activa, zoals Bitcoin, te verhandelen op een Duitse effecten beurs. De Boerse Stuttgart Digital Exchange (BSDEX) is in het begin alleen toegankelijk zijn voor bestaande klanten, maar moet vrij toegankelijk worden zijn voor het publiek.

Het nieuws verschijnt acht maanden na de release van Boerse Stuttgart's mobile crypto-trading app Bison. Boerse Stuttgart is de op één na grootste beurs in Duitsland: de grootste economie in Europa. BSDEX hoopt door vroeg in te spelen op blockchain en digitale valuta uiteindelijk de grootste exchange van Europa te worden.

Dirk Sturz, CEO van BSDEX, ziet winst:

De crypto-markt is miljarden waard en in de toekomst gaan er nóg meer digitale activa komen die op blockchain zijn gebaseerd.

Klanten kunnen direct op de BSDEX terecht om te handelen: ze hebben geen tussenpersoon of beurshandelaar nodig, én hoeven niet hun eigen crypto-wallet te beheren.

De Bitcoin worden beheerd door Blocknox Gmbh dat ook onderdeel is van moederbedrijf Boerse. Omdat de crypto via een officiële beurs wordt verhandelt valt het kapitaal onder de Duitse wettelijke deposito garantie: handelen bij BSDEX is dus compleet veilig. Het verhaal is voor de rest wel hetzelfde: vergeet je private key niet anders ben je alsnog alles kwijt.

Crypto wordt langzaamaan legitiem 

De goedkeuring van Bitcoin als mainstream valuta is de afgelopen maanden in een stroomversnelling geraakt. Boerse verwijst naar een document dat onlangs door de Duitse federale regering is uitgebracht: 

Door blockchain te gebruiken kunnen alle denkbare waarden, rechten en verplichtingen in immateriële goederen, zoals tokens, worden vertegenwoordigd. 

De goedkeuring voor Blockchain is unaniem. Op Europees niveau is de strijd nog niet gestreden over de wettelijke status van cryptomunten: munteenheden die niet door een soeverein land zijn geproduceerd. 


Wil jij jouw crypto en digitale informatie beschermen tegen hackers?

Dan is een VPN-verbinding essentieel.

Ontvang 70% korting via AllesOverCrypto

Neem NordVPN voor €3,17/maand