Crypto Ripple en bank of america logos

Crypto en blockchain sijpelen door bij Bank of America

Crypto en blockchain staan op de kaart bij Bank of America. De op één na grootste bank van de Verenigde Staten is op zoek gegaan naar een specialist om Ripple te implementeren.   

Bank zoekt Ripple teamleider

Volgens de vacaturetekst op zakelijk sociaal netwerk LinkedIn, is de inschrijving voor de positie van “treasury product manager” voor Ripple, binnen de Bank of America, gesloten.

De rol geeft invulling aan een leidinggevende positie binnen het Ripple Project, gebaseerd op de mogelijkheid om grensoverschrijdende betalingen mogelijk te maken.  Verder staat er in de vacaturetekst:

De persoon die we willen aannemen, zal verantwoordelijk zijn voor en de drijfkracht worden achter de productstrategie en groei. Daarnaast overziet hij of zij de dagelijkse product management werkzaamheden en overziet hij of zij de ontwikkeling van nieuwe initiatieven die resulteren in een innovatief en hoogwaardig productaanbod.

De vacature doet vermoeden dat de Bank of America het toenemend aantal banken volgt die in meerdere of mindere mate de technologie van Ripple willen inzetten. De Bank of America diende in juli ook al een patentaanvraag in, gerelateerd aan de technologie. 

Bank of America lijkt overstag richting crypto

Ondanks of wellicht juist vanwege de grootte van de bank, heeft de Bank of America traditioneel gezien flink wat moeite gehad met cryptocurrency’s en deze altijd openlijk afgekeurd. Ook rekeninghouders werden tegengehouden om transacties met crypto door te kunnen voeren.

Die insteek lijkt inmiddels oud nieuws te zijn, aangezien de bank in augustus een patent indiende voor een digitale wallet en waarin het R3’s Marco Polo blockchain-handelsplatform op ging in september. 

Ook al stuurt de leidinggevende het Ripple Project team aan, ervaring in cryptocurrency is geen specifieke requirement, volgens de vacature. Ervaring in de financiële sector is wel een must, voor de geïnteresseerden. 


Wij vieren heel december feest! Vier jij met ons mee?

Open elke dag je adventskalender en claim je gratis prijs!

Ontdek je prijs!

 

December Feestmaand!