Cash geld

Centrale Bank China wil minder cash in omloop

De People’s Bank of China (PBOC) gaat starten met een pilot om het storten en opnemen van grote geldbedragen aan banden te leggen. 

De maatregel zal initieel worden opgelegd in drie verschillende regio’s in het land. Dit meldt lokaal nieuwsmedium Xinhuanet in een publicatie. Volgens de berichtgeving heeft PBOC de intentie om de komende twee jaar het traject uit te proberen en wordt het project omschreven als een ‘cash management op grote schaal’. De drie getroffen provincies zijn Hebei, Shenzhen City en de Zhejiang provincie. 

Financiële experts in China vermoeden dat deze beweging onderdeel uitmaakt van een plan om de weg vrij te maken voor de aanstormende digitale Renminbi token. 

Consumenten sturen naar digitale oplossingen.

Volgens de PBOC gaan grote sommen aan cash geld vaak gepaard met het financiëren van illegale criminele activiteiten, waaronder het witwassen van geld, belastingontduiking en corruptie. 

De People’s Bank zal een stop zetten op de opname of storting van grote geldbedragen voor zowel bedrijven als voor consumenten. Bedrijven kunnen een limiet – voor zowel storten als opnames – van $71.000 tegemoet zien, terwijl de grens voor consumenten per regio zal variëren tussen de $14.000 en $43.000. 

Daarnaast zal de PBOC ook de ontwikkelingen in een aantal specifieke sectoren nauwlettend in de gaten houden. Het houdt een extra oogje op de vastgoedindustrie in Xingai City, de medische industrie in Qinhuangdao City en de automotivebranche in de Zhejiang provincie. PBOC laat verder weten: 

Met de nieuwe maatregel verplichten we banken om een beter begrip te krijgen van het gedrag van hun huidige klantportfolio en om het risicoprofiel van deze klanten verder aan te scherpen. Daarnaast ligt er ook een kans om de communicatie richting klanten die vaak grote sommen cash geld opnemen of storten, richting een duurzamere en innovatievere oplossing te bewegen.


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto