Bitmex logo met een gesloten hek op de achtergrond

BitMEX weigert traders uit Hongkong, Seychelles en Bermuda

Het handelsplatform BitMEX heeft gebruikers vanuit Hongkong, Seychelles en Bermuda de toegang geweigerd.

Dit werd bekendgemaakt in een blogpost van BitMEX op 19 augustus. Deze drie landen worden aan de lijst toegevoegd waar ook al de Verenigde Staten, Québec in Canada, Cuba, Crimea en Sevastopol, Iran, Syrië, Noord-Korea en Sudan op staan. BitMEX bekijkt waar iemand vandaan komt op basis van IP-adres. Veel mensen die uit 'verboden gebieden' komen, schakelen een VPN-verbinding in om alsnog toegang te kunnen krijgen tot het platform.

Bitmex wil voldoen aan regelgeving

BitMEX heeft dit besluit genomen vanwege compliance-redenen. De woordvoerder van het bedrijf geeft aan:

“Dat er steeds meer regelgeving komt voor de crypto-industrie is niet alleen verwacht, maar ook nodig. Het is de missie van de regelgevers om ervoor te  zorgen dat eerlijke burgers niet worden opgelicht. Om deze reden hebben we besloten dat we alleen toegang geven aan gebruikers die onder de wetgeving vallen van waar de kantoren van HDR zitten. HDR is het moederbedrijf van BitMEX.”

Door gehoor te geven aan de regelgeving wil BitMEX goede standaarden voor de crypto-industrie creëren. Door dit te doen is de kans groter dat het mainstream kan gaan en er meer mensen gebruik gaan maken van cryptocurrency's.

Deze mededeling komt nadat bekend werd gemaakt dat BitMEX onderzocht wordt door de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) van de Verenigde Staten. Dit onderzoek werd gedaan om informatie te krijgen over traders vanuit de Verenigde Staten.

Ook de ASA let goed op wat BitMEX aan het doen is. De Advertising Standards Authority (ASA) van het Verenigd Koninkrijk was laatst niet zo positief over een advertentie van BitMEX in de nationale krant. Het was een advertentie dat ging over genesis block mining van Bitcoin. De ASA vond dat de advertentie misleidend was.