USDC stablecoin met bermuda shorts

Bermuda eerste land waar je belasting kan betalen met crypto

Belastingparadijs Bermuda is het eerste land waar je je belastingen kan betalen met crypto. De munt in kwestie is Circle's USDC-stablecoin. De verandering past binnen een groter plan om de financiële infrastructuur binnen het land te moderniseren.

Circle heeft via een persbericht naar buiten gebracht dat Bermuda het eerste land ter wereld gaat zijn waar je belasting kan betalen met USDC. De aan de dollar gelinkte stablecoin is een natuurlijk verlengstuk van de nationale munt, omdat die ook aan de dollar is verbonden.

Belastingparadijs

Bermuda heeft 71.000 Inwoners en staat bekend als belastingparadijs voor bedrijven en particulieren. Zij parkeren hun inkomen in Bermuda om zo de hogere belasting in hun thuisland te ontwijken. Bedrijven zoals Apple hebben in het verleden op deze manier flink wat belasting ontweken.

Het gebruiken van USDC is een slimme zet, omdat dit de anonimiteit van de belastingbetaler deels afschermt. Deze strategie kan tegen toekomstige lekken, zoals de Panorama Papers, beschermen.

Digital Asset Business Act

Circle CEO Jeremy Allaire geeft aan dat belastingbetaler met USDC deel uitmaakt van een bredere strategie:

Bermuda’s Premier heeft vandaag een bredere aankondiging gedaan over het omarmen van stablecoins als de toekomst van het financiële systeem, met een focus op innovatie in fintech die wereldwijd waarde bieden via de Digital Asset Business Act (DABA).

DADA is een wet die sinds 2018 actief is in Bermuda. Dankzij de wet kan Bermuda vergunningen uitgeven aan fintech bedrijven. Circle heeft bijvoorbeeld, om belastingbetaling te kunnen faciliteren, een F-klasse vergunning ontvangen.

Deze wettelijke basis voor digitaal bezit is uniek in de wereld en vaart een voorbeeld van landen die zich onderscheiden op financieel gebied. Welk land zal als volgende deze soort van regelgeving invoeren? Ik gok op Zwitserland.


Tijdelijk - Gratis €1.000 verhandelen

Maak via AllesOverCrypto een Bitvavo-Account aan en betaal over de eerste €1000 aan crypto geen handelskosten!

  • Goedkoopste crypto exchange van NL
  • Geld storten met iDEAL en beginnen
  • Zeer gebruiksvriendelijk

Account aanmaken bij Bitvavo