Profile picture for user Patrick Suiker

We kregen via de AllesOverCrypto Facebook Community de vraag binnen of trondivs.com te vertrouwen is.

Het schijnt namelijk dat je 20% ROI krijgt op je investering. De investering wordt gemaakt met TRX, de cryptomunt van Tron.

Ik heb ernaar gekeken en ben tot de volgende conclusie gekomen.

Trondivs is een piramidespel

Trondivs komt letterlijk overeen met de definitie die Wikipedia geeft van een piramidespel.

Ik zal hier de definitie plakken:

Een piramidespel is een 'spel' waarbij deelnemers een inleg doen en tevens proberen anderen over te halen om mee te doen, waarna de inleg van de nieuwkomers als prijzengeld uitbetaald wordt aan bestaande deelnemers. Uitbetalingen zijn afhankelijk van het aantal (door de deelnemer) geworven nieuwkomers. Aan het ontvangen van dit prijzengeld ligt geen andere activiteit ten grondslag dan het werven van nieuwe deelnemers.

Dus we hebben heel duidelijk te maken met een piramidespel.

Betekent dit dat je er geen geld mee kan verdienen? Nee, absoluut niet. Een tijdje geleden was er BitConnect en die munt stond gewoon in de top 20 grootste cryptomunten op coinmarketcap. Veel mensen hebben best wat verdiend aan BitConnect, maar helaas hebben er nog veeeeeeel meer mensen er dik geld aan verloren. Een piramidespel is dus voor een selectief groepje, vooral de mensen die aan het begin zijn ingestapt, interessant.

Maar voor de grootste groep is dit iets waarbij ze veel geld verliezen. Het gevaar ligt hem vooral in de hype die er zich voordoet.

De deelnemers zijn zo enthousiast aangezien zij immers daadwerkelijk geld uitbetaald krijgen en dat enthousiasme willen ze maar wat graag met hun vrienden en familie delen. Daarbij komt het ook nog dat het maar wat mooi is dat ze ook nog kunnen verdienen aan het aanbrengen van nieuwe mensen! Deze nieuwe mensen stappen in, zien inderdaad dat het werkt en dat ze al wat kunnen withdrawen!

Wat veel mensen doen, is dan nóg meer geld inzetten want ja, dan kan je er nog meer uithalen! Totdat het punt komt dat dit dus niet meer kan. En op de website van Tron Dividens staat onderaan letterlijk:

After you deposit, you can start to withdraw every minute, each day you can withdraw 20% of your deposit, and this will continue forever if contract has funds.

Om te benadrukken: This will continue forever IF CONTRACT HAS FUNDS.

Piramidespellen worden dan ook niet voor niets als "illegaal" bestempeld in veel landen.