Profile picture for user MeldBitcoinFraudd

Oplichting met Bitcoin

Helaas vinden er veel oplichtingen plaats waarbij er misbruik wordt gemaakt van het Bitcoin Netwerk. Personen of bedrijven worden gehackt. Om de gegevens terug te krijgen moet er Bitcoin betaald worden.

Een webshop waar je alleen met Bitcoin kunt betalen. Nadat er iets is aangekocht, worden de goederen nooit geleverd

Er zijn meerdere manieren waarop criminelen misbruik maken van het Bitcoin netwerk.

Meld Bitcoin Fraude

Om misbruik van het Bitcoin Nerwerk te bestrijden en om Bitcoin een veilige plek voor al haar gebruikers te maken hebben wij de website Meld Bitcoin Fraude opgezet.

Https://meldbitcoinfraude.nl

Op de website is het mogelijk om Bitcoin Adressen van oplichters door te geven. Deze Bitcoin Adressen worden opgeslagen in voor iedereen toegankelijke Data Base. Exchanges kunnen deze data base raadplegen op het moment dat zij bitcoin ontvangen. Exchanges moeten controleren of de Bitcoin die zij ontvangen hebben niet van criminele herkomst is. Als zij dit niet doen maken zij zich schuldig aan witwassen. Als exchanges melden bij autoriteiten dat zij bitcoin van criminele afkomst hebben ontvangen, is het tevens mogelijk dat de identiteit van de oplichters kan worden achterhaald. Naast het melden van de oplichting bij ons, willen wij slachtoffers ook motiveren om aangifte te doen van oplichting.

Daarnaast is het mogelijk om Bitcoin Adressen te controleren. Wanneer een bitcoin adres voor komt in de data base, krijg je hier een melding van. Als er meldingen bekend zijn, is het natuurlijk niet verstandig Bitcoin over te maken. Op deze wijze kan oplichting voorkomen worden.

Het doel van de website is het veiliger maken van het Bitcoin Netwerk. De website is geheel gratis te gebruiken.

Profile picture for user Patrick Suiker

Goed initiatief! Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat er geen mensen meer worden opgelicht en dat crypto bekend komt te staan voor z'n potentieel in plaats van z'n oplichtingsschandalen.

Profile picture for user Lancel

Idd mooi initiatief, waar/hoe is deze database te raadplegen? ik zie op jullie pagina alleen een Bitcoin adress checker