Profile picture for user wieghersiebol

Hi allemaal, 

 

Ik ben benieuwd wat jullie vinden van Good Gold Coin. Een initiatief van Nederlandse ondernemers.

 

https://www.business-class.nl/nl/uitzendingen/video/q/onderwerp/good_gold/id/4061

https://www.goodgold.co

 

Ik hoor graag jullie mening. 

Profile picture for user Mike McCabe

Opzich een leuk idee, het is goed om te zien dat duurzaamheid serieus genomen wordt en dat projecten eraan werken om dit te stimuleren.

Echter stel ik toch wel een paar vraagtekens bij dit project. Jammer om te zien dat ze geen echte whitepaper hebben, maar meer een flyer met wat informatie ik zou graag gedetailleerd zien wat de tokenomics zijn, revenue streams, partners en dat mis ik allemaal. Ook is goud op de blockchain zeker geen uniek concept, projecten zoals Synthetix, Paxos & Mettalex bieden al lang synthetisch goud aan, gekoppeld aan de daadwerkelijke waarde van goud. Daarom snap ik ook niet helemaal waarom de prijs van de coin bepaald gaat worden door vraag & aanbod en niet door de daadwerkelijke waarde van goud. Daarnaast beginnen ze met een valuatie van €1 per munt, wat ze dus een Fully Diluted Value zou geven van €48.500.000 wat ik wel erg hoog vind voor een project dat nog niks bewezen heeft.

Het lijkt mij persoonlijk logischer om met NFT's te werken in plaats van met een coin, als ze dat regenwoud zouden tokenizen en dat mensen via een NFT een soort van certificaat zouden kunnen kopen dat garant staat voor de bescherming van dat regenwoud zou dat denk ik meer credibiliteit opwekken.

Ik ga het project blijven volgen om te zien wat het in de toekomst uitbrengt, hopen natuurlijk altijd dat Nederlandse projecten het goed doen!