Profile picture for user Matt Timmermans

We kregen een vraag binnen via Facebook waar we graag op willen antwoorden.

Vraag

Weet iemand of handels apps zoals The Bitcoin Code of andere platforms waar robots/mensen voor jou traden betrouwbaar is en of het meestal winst of verlies oplevert want het klinkt wel interessant maar vertrouw het nooit zo als mensen voor mij traden daarom leer ik het traden liever zelf denk ik.

Antwoord

Het hangt er helemaal vanaf welke bot je gebruikt. The Bitcoin Code ziet er in mijn ogen niet legitiem uit. Trading bots moet je connecten via een API met de beurs waar je funds op staan en waar je dus wilt handelen. Verder zal je zelf handmatig de strategieën moeten instellen en wat je precies wilt.

Pas op met scams! Er zijn veel scams in de crypto-space aanwezig. Ik weet wel dat bots zoals 3commas legitiem zijn: https://3commas.io/

Zo heeft de maker van de 3commas-website ook een YouTube-kanaal waar hij je tot in de detail uitlegt hoe dit werkt: https://www.youtube.com/channel/UCig8XY-gsthRgM-zyv1nx6Q

Weet wel dat als je de bots verkeerd instelt je alsnog enorme problemen kan ervaren. Bots zijn écht een tool om je trading-avontuur te vereenvoudigen, maar ik zou ze eigenlijk pas aanraden als je al zelf redelijk goed bent in het traden handmatig.

Hier vind je een lijst met de beste crypto trading bots.