Profile picture for user Mohammed El Badoui

Vraag: Ben nu ongeveer een half jaartje bezig in de crypto. Maar nu! Ik hoor veel over een bear market. Kan iemand dit voor mij in jip en janneke taal uitleggen wat het inhoud. Wanneer komt een bear market en hoelang duurt het?

Profile picture for user Mohammed El Badoui

Antwoord: De term bear markt wordt gebruikt om een periode van koers daling te omschrijven. De waarde van de munten zal dalen en geld zal de markt verlaten voor een langdurige periode. Gevoelens van pessimisme en wanhoop zijn een gevolg van deze fase. Om te bepalen in welke markt we zitten, zullen we zowel naar de dalende prijsactie moeten kijken als naar het overheersende gevoel van pessimisme dat heerst onder de marktdeelnemers.

Wanneer begint een bear markt?

Een daling van 20% wordt in het traditionele marktensysteem al snel benoemd als een bear markt. Crypto veteranen beseffen maar al te goed dat een Bitcoin pullback van 20% heel normaal is tijdens een bull markt. Dit maakt het moeilijk om te zeggen wanneer we in een bear markt verzeild zijn geraakt. Wanneer pessimisme de overheersende toon is van de markt voor een langdurige periode en over het algemeen de prijzen met 10% tot 20% per dag zakken, kunnen we zeggen dat we in een bear markt zitten.

De snelheid van de bull & bear cyclussen is iets wat in de crypto wereld ongekend snel gaat. Zo zijn er volledige bear markten met draw-downs van 80% over een periode van 3 jaar of dalingen die enkele maanden tot een jaar duren. We merken dat elke cyclus onvermijdelijk terugkeert en het vooral verstandig is om je te behoeden op fouten die je kan maken bij elk van deze cyclussen.

Onthoud altijd dat in het midden van de chaos er altijd mooie kansen liggen 😊
 

Profile picture for user Patrick Suiker

Voor degenen die het leuk vinden: door op onderstaande afbeelding te klikken, kan je je aanmelden voor de Bear Market Training. Hierin leer jij hoe je je goed voorbereid op de nieuwe crypto bull market.