Hotspot die verbinding maakt met apparaten in de stad op de achtergrond.

Verdien een passief inkomen met Helium!

Steeds meer mensen zijn op zoek naar een passief inkomen. Vroeger was dit voor vermogende mensen zeer makkelijk doordat zij de mogelijkheid hadden om te rentenieren. Door het geld op de spaarrekening te zetten, kregen deze mensen zo’n hoge spaarrente dat zij hiervan konden leven. Tegenwoordig is de spaarrente onder de één procent en moet je in sommige gevallen zelfs betalen indien je veel spaargeld hebt!

Dit beweegt veel mensen om alternatieve opties te onderzoeken. Via crypto zijn er meerdere opties om een passief inkomen te genereren. Hieronder valt ook het minen van crypto, zoals bijvoorbeeld Helium (HNT) mogelijk maakt. Helium pakt het echter anders aan dan bijvoorbeeld Bitcoin. Het netwerk wordt ook wel ‘the people’s network’ genoemd, omdat apparaten van mensen via het Helium netwerk met elkaar verbonden zijn. 

Dit gebeurt onder andere door hotspots, die in contact komen met verschillende andere hotspots, sensoren en machines. Deze netwerktechnologie wordt ook de Internet of Things (IoT) genoemd en is gericht op de datacommunicatie. Door te participeren ontvang je als beloning tokens van Helium, deze worden HNT genoemd.

Bekijk snel

Ontdekt wat Helium zelf te vertellen heeft over het project in de onderstaande video:

https://www.youtube.com/watch?v=Vx9YyS7-d3g&t=3s

Wat is Helium?

Helium is, net als KPN bijvoorbeeld, een aanbieder van internet. Echter is het verschil met KPN dat Helium gedecentraliseerd is en gebruik maakt van de blockchain technologie. Daarnaast verzorgd KPN WiFi voor haar klanten, terwijl Helium gericht is op LongFi. Mede dankzij de Internet of Things (IoT) is het Helium netwerk verbonden aan apparaten, die gebruik maken van het LoRaWAN netwerk. Door de lancering van het mainnet in 2019, is het mogelijk geworden dat apparaten met elkaar in verbinding staan en met elkaar communiceren.

Waar Helium zich onderscheidt ten opzichte van andere digitale munten is de mogelijkheid om Helium te verdienen. Dit is mogelijk door het minen van HNT, de token van Helium. Voor het minen is een relatief kleine investering nodig en daarnaast hoef je niet over zeer diepgaande kennis te beschikken. Indien je plannen hebt om crypto te minen, maar geen kennis hierover hebt, kan het minen van HNT iets voor jou zijn.

Voor het minen van HNT heb je een hotspot nodig. Door jouw hotspot beschikbaar te stellen op het Helium netwerk, zorg jij voor een draadloze dekking van netwerk die uit duizenden apparaten bestaat. In grote steden kan dit aantal zelfs oplopen tot miljoenen apparaten. Dit komt doordat hotspots de mogelijkheid hebben om een netwerk van meerdere kilometers te dekken.

Welke problemen lost Helium op?

Door het steeds groter wordende netwerk van Helium, staan er steeds meer apparaten met elkaar in verbinding. Hierdoor wordt wereldwijd de communicatie onderling steeds beter, waardoor het Helium netwerk op een snelle en overzichtelijke manier een hoop problemen op kan lossen. Hieronder kun je een aantal probleemoplossende voorbeelden zien.

Slimme landbouw

Dankzij Helium kan de 'slimme landbouw' zich verder ontwikkelen. Door de goedkope en vertrouwde dekking via honderden apparaten, kunnen problemen binnen de landbouw snel getraceerd worden. Dit wordt door Helium mogelijk gemaakt op verschillende manieren. 

Zo zorgt het Helium netwerk ervoor dat de landbouw omgeving op afstand in de gaten kan worden gehouden. Hierdoor wordt onder andere kwaliteit van de irrigatie, de temperatuur en de omstandigheden in kassen bewaakt, waardoor men beter geïnformeerd is en er betere beslissingen worden genomen om zo de productie te optimaliseren.

Doordat sensoren de gegevens rapporteren, zal er minder verspilling optreden. Problemen die gerelateerd zijn aan het weer of de irrigatie zullen verminderd worden, net als de kosten die nodig zijn voor het verbouwproces. Een bijkomend voordeel is dat toekomstige oogsten beter voorspeld kunnen worden op basis van de gegevens die door het netwerk verzorgd worden.

Logistiek en bevoorrading

Een ander voordeel voor de voedselsector is de beveiliging die Helium biedt. Het versturen van de producten of van dure machines kan makkelijk worden gevolgd. Daarnaast vormt het netwerk een beveiliging voor de betreffende locatie en het vee bij een veehouderij. Dit zorgt ervoor dat er geen vee onnodig verloren gaat en ook hier kosten worden bespaard op het gehele proces.

Door de vele sensoren maakt Helium het mogelijk om de bevoorrading te verbeteren op een betrouwbare manier. Onder andere voertuigen en voorraden kunnen direct gevolgd worden, wat tevens geldt voor het gehele proces van de betreffende producten en machines. Hierdoor wordt diefstal moeilijker gemaakt en wordt het snel duidelijk waar fouten worden gemaakt. Door het reduceren van fouten worden de kosten verminderd, omdat er bijvoorbeeld minder derving plaatsvindt. 

Slimme steden

Helium biedt oplossingen voor steden door de openbare veiligheid te waarborgen. Steden zullen in de toekomst steeds meer werken met data, waarbij Smart Cities als Engelse benaming er een bekendere term voor is. Door deze ontwikkeling zullen energie- en hulpbronnen beter beheerd kunnen worden, wat moet resulteren in een hogere levenskwaliteit voor de inwoners. Daarnaast zal deze ontwikkeling ook zorgen dat er bespaard kan worden op een hoop kosten.

Onder andere wordt de kwaliteit van de lucht in steden bewaakt door het Helium netwerk. Zowel binnen als buiten biedt Helium de mogelijkheid om de luchtkwaliteit nauwkeurig in de gaten te houden. In het geval van een groot probleem op dit gebied, kunnen autoriteiten hierdoor snel schakelen en kan een ramp voorkomen worden.

Naast het voorkomen van problemen omtrent de luchtkwaliteit, voorkomt Helium ook grote problemen op het gebied van water- en gaslekken. Dankzij de technologie kunnen partijen snel op de hoogte worden gebracht indien er een lekkage of gaslek optreedt. Dit kan tevens een positief effect op de water- en gasrekeningen hebben, doordat er een hoop kosten voorkomen kunnen worden.

Ook zal er door het Helium netwerk een hoop veranderen op het gebied van parkeerbeheer. Door de grote hoeveelheid apparaten die in contact met elkaar staan, zullen bestuurders op tijd geïnformeerd worden over beschikbare parkeerplekken. Hierdoor neemt de filedruk af en worden parkeerproblemen zo efficiënt mogelijk opgelost. Een bijkomend voordeel is dat er minder uitstoot zal plaatsvinden, waardoor het milieu ook van deze ontwikkeling profiteert. 

Monitoren van het milieu

Ook gebeurtenissen rondom het milieu zijn snel op te sporen met het netwerk van Helium. Hieronder valt de eerder genoemde luchtkwaliteit, maar ook de waterkwaliteit is een belangrijk onderdeel van het milieu. Door problemen omtrent deze levensbehoeften vroegtijdig op te sporen, kunnen mensenlevens gered worden dankzij het netwerk.

Dankzij de gedetailleerde technologie is het waterbeheer nog beter te monitoren door nutsbedrijven. Nutsbedrijven zijn bedrijven die gas, water of elektriciteit leveren. De controle op het waterverbruik en de kwaliteit van water wordt hierdoor groter, wat bijvoorbeeld resulteert in veiligere omstandigheden qua drinkwater. Met name in landen waar de kwaliteit van drinkwater zeer laag is, kan Helium goede hulp bieden.

Ook aardbevingen, orkanen of bosbranden kunnen sneller in kaart worden gebracht, waardoor er zeer snel ingegrepen kan worden en de gevolgen van natuurrampen beperkt blijven. Hierdoor zal er na een natuurramp ook minder tijd en geld nodig zijn voor het herstellen van woningen of infrastructuur. Doordat de weersomstandigheden steeds extremer worden, zal het netwerk in de toekomst zeer belangrijk kunnen worden.

Image
Afbeeldingen waar meerdere hotspots worden weergeven.
Afbeelding afkomstig van Helium.com

Hoe kun je Helium minen?

Door het aanbieden van hotspots, kunnen miners HNT verdienen. De HNT tokens worden op verschillende manieren verdiend. Helium beloont de Proof-of-Coverage (PoC), waarbij hotspots zowel automatisch als willekeurig te maken krijgen met PoC-testen. Zowel het slagen voor de test als het getuigen bij een test (door een andere hotspot) levert HNT op. Daarnaast wordt er door de hotspot ook HNT verdiend bij het leveren van data.

Om deel te kunnen nemen aan de PoC, is het belangrijk dat er meerdere hotspots in de omgeving actief zijn binnen het Helium netwerk. Hierbij moeten de hotspots op minimaal 300 meter van elkaar zijn, maar mogen ze ook niet te ver van elkaar af zijn. Echter is de maximale hoeveelheid meerdere kilometers, de precieze hoeveelheid hangt af van de omgeving.

Hoe meer activiteit in je omgeving, hoe meer je passief inkomen je hotspot kan genereren. Dit kan je zelf ook stimuleren door een antenne aan je hotspot toe te voegen. Een antenne zorgt ervoor dat je bereik groter wordt, waardoor je meer taken kunt uitvoeren op het netwerk.

Wat kost een Helium miner?

Om te kunnen minen zal je eerst een investering vooraf moeten doen. Afhankelijk van het soort hotspot, kun je voor enkele honderden euro's al starten met minen. In veel gevallen zal de hotspot van buiten Europa komen, waardoor de verzendkosten zeer hoog kunnen zijn. Daarom is het vaak goedkoper om Europese verkopers te gebruiken.

Naast de hotspot zelf kun je ook een antenne kopen, dit zal de de beloning voor het minen verhogen. Een antenne kost ongeveer enkele tientjes tot enkele honderden euro's, dit bedrag hangt onder andere af van de grootte van de antenne. Naast de aanschafkosten, zul je ook te maken krijgen met stroomkosten. 

In de onderstaande video kun je ontdekken hoe rendabel het minen van HNT voor jou in jouw omgeving kan zijn:

De token van Helium: HNT

Het is mogelijk om de token van Helium voor verschillende doeleinden te gebruiken. Zo wordt HNT gebruikt als winstuitkering voor miners op het netwerk. Ook is het mogelijk om HNT te staken. Opvallend hierbij is dat de jaarlijkse beloning afneemt naarmate het staken van HNT toeneemt.

Ook voor investeerders die in het project geloven is de token interessant. Dit speculatieve doel is gebaseerd op het vertrouwen in het team en het project, maar daarnaast telt de halving van het minen ook mee. Net als bij Bitcoin (BTC) en Litecoin (LTC) maakt Helium gebruik van halvings, waarbij de beloning voor het minen gehalveerd wordt. 

In de beginjaren van het project kon er maximaal 5 miljoen HNT per maand gemined worden. Deze maandelijkse hoeveelheid is na de afgelopen halving gehalveerd, waardoor er maximaal 2,5 miljoen HNT per maand kunnen worden gemined. De eerste halving van Helium vond plaats op 1 augustus 2021 en zal in de toekomst om de twee jaar voorkomen.

Op het netwerk worden data credits gebruikt voor de transactiekosten van de blockchain. Deze credits worden verkregen doordat gebruikers HNT omzetten naar data credits. Hierdoor verdwijnen er HNT tokens uit de circulatie, wat in de cryptowereld het verbranden van tokens wordt genoemd. De prijs van data credits staan vast, 1 data credit heeft een waarde van 0,00001 Amerikaanse Dollar.

Waar kun je HNT veilig kopen en opslaan?

De meeste handelsplatformen hebben HNT in hun assortiment. HNT is onder andere te koop bij FTX, Binance en Bitvavo. Deze platformen zijn zeer populair onder veel Nederlandse investeerders. Dit komt onder andere doordat Binance en FTX wereldwijd grote platformen zijn en Bitvavo van Nederlandse origine is.

HNT kan je naast de exchange ook op een hardware wallet opslaan. Dit wordt in de meeste gevallen aangeraden aangezien je hier zelf de private key in handen hebt en dus daadwerkelijk eigenaar bent van de coins. De bekendste hardware wallet is op dit moment de Ledger Nano S. Deze kan je bij de officiële Nederlandse reseller Cryptomaan kopen.

Image
Het blauw met witte logo van Helium.
Afbeelding afkomstig van Helium.com

Het team van Helium

Het team van Helium is in 2013 met het project van start gegaan. Het team heeft een Nederlands tintje, doordat de CTO van het project - Marc Nijdam - afkomstig is uit Nederland. Met 25 jaar ervaring op technologisch gebied, heeft Helium een ervaren CTO in huis. De werkzaamheden in het verleden bestonden onder andere uit onderzoek doen voor Hewlett-Packard en het leiden van teams bij verschillende Qualcomm producten en diensten.

Een andere ervaren vakman binnen het team is een van de oprichters van Helium, die op dit moment nog steeds de CEO is. Zijn naam is Amir Haleem en is onder andere bekend van zijn bijdrage aan het populaire spel Battlefield 1942 en zijn activiteit rondom e-sports. Ook de COO van het project heeft een enorme ervaring in de technologie. Frank Mong is COO bij Helium en was voorheen actief in de online beveiliging. 

Naam Functie Ervaring
Amir Haleem CEO & Co-Founder Diversion

Battlefield

Esreality.com

Marc Nijdam CTO Hewlett-Packard

Qualcomm

Frank Mong COO Hortonworks

Palo Alto Networks

HP

Roadmap

Helium heeft een roadmap voor het gehele jaar gemaakt. Daarin komt onder andere naar voren wat de plannen in de tweede helft van het jaar zijn. De grootste toekomstplannen voor Helium in de laatste maanden van 2021 zijn 5G en staking. Inmiddels is het al mogelijk om validator van het netwerk te worden en je HNT te staken.

Daarnaast legt het project ook meer focus op 5G. Er zijn al 5G hotspots die door het netwerk geaccepteerd worden, maar Helium wilt dit uitbreiden. Middels de 5G worden de oplossingen die Helium biedt steeds meer mogelijk. Een grote stap voor deze ontwikkeling is het partnerschap dat Helium is aangegaan met FreedomFi.

De populariteit van Helium

Helium is zeer actief op social media, waarbij zij met investeerders en miners communiceren via meerdere kanalen. Het bereik van deze kanalen is zeer hoog, op elk social media platform heeft het project duizenden volgers. De meeste mensen worden bereikt via Twitter en Reddit, waar Helium respectievelijk 90.000 en 58.000 volgers heeft.

Populariteit Helium (Oktober 2021)

Twitter 90.000 volgers
Telegram 23.000 volgers
Facebook 12.000 volgers
Reddit 58.000 volgers
Youtube 18.000 volgers
Instagram 19.000 volgers
Discord 17.000 volgers

Kritische noot

Elk project heeft zijn minpunten en Helium is geen uitzondering. Zo zijn er kritische noten over het minen. Om te kunnen minen dien je eerst een investering te doen, om tokens te genereren. Indien jij je miner niet optimaliseert of je locatie het minen niet bevorderd, bestaat de mogelijkheid dat het minen op de korte termijn niet winstgevend is.

Daarbij is het moeilijk om de juiste apparatuur aan te schaffen, doordat de hotspots vrij schaars zijn. De vraag naar deze hotspots is zeer groot, maar het aanbod blijft achter op de vraag. Hierdoor moeten veel toekomstige miners wachten tot er weer nieuwe hotspots geleverd kunnen worden.

Conclusie

Hoe meer mensen beginnen met het minen via hotspots, hoe groter het netwerk van Helium wordt. Hierdoor dragen steeds meer mensen bij aan een nieuwe wereld waar alles verbonden is het met internet. Dankzij deze wereldwijde dekking kunnen onder andere rampen worden voorkomen en kosten bespaard worden op vele verschillende processen. Deze dekking zorgt ervoor dat minders kunnen verdienen aan het netwerk.

Doordat het netwerk via data credits tokens verbrandt en er om de twee jaar een halving plaatsvindt, zal het aanbod van HNT steeds kleiner worden indien de vraag hetzelfde blijft. Echter neemt de vraag naar zowel het kopen als het minen van HNT sterk toe. Een probleem hierbij is het aanbod van hotspots, dit aanbod is zeer schaars. Daardoor wachten zeer veel geïnteresseerden op de levering van nieuwe hotspots.

Ben je op zoek naar meer informatie over Helium, hotspots en HNT, of wil je graag andere cryptoliefhebbers ontmoeten? In de Facebookgroep van AllesOverCrypto vind je alle antwoorden en in gesprek met ruim 90.000 andere liefhebbers. Heb je andere crypto gerelateerde vragen? Het makkelijkste is om jouw vraag in onze FAQ op te zoeken. Wat je ook kan doen, is dat je jouw vraag + AllesOverCrypto googelt. Laat vooral weten wat jouw gedachten zijn over het project van Helium en het passieve inkomen door het minen.


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis Online Bitcoin Training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.