Zuckerberg

Zuckerbergs getuigenis voor het Amerikaans Congres: Geen Libra zonder Amerika, geen Amerika zonder Libra

Mark Zuckerberg gaat vandaag voor het Amerikaans Congres getuigen. Gisteren heeft hij zijn aantekeningen al gedeeld: geen Libra zonder Amerika en geen Amerika zonder Libra.

Zuckerberg maakt in zijn getuigenis een duidelijk onderscheid tussen Facebook en Libra. Hij benadrukt dat Libra vorige week, na het opzetten van de raad van bestuur van de Libra Association, volledig onafhankelijk is geworden.

Complexe taal

Facebook zal geen deel uitmaken van het Libra betalingssysteem, waar ook ter wereld, zonder dat de Amerikaanse regelgeving het goedkeurt.

Zuckerberg gaat vooraan in de klas zitten met deze uitspraak. De uitspraak is echter verwarrend, omdat hij aan de ene kant Libra compleet vrij laat, maar aan de andere kant een zwaar ultimatum stelt over de toekomstige koers van Libra. Een complexe retorische techniek.

Of Facebook, na alle moeite, ook daadwerkelijk zijn macht over Libra ooit zal afstaan is onwaarschijnlijk.

Koude Crypto Oorlog

Zuckerberg projecteert de waarde van Libra op een wereldwijde schaal. Libra zou namelijk als enige, eigenhandig, de verspreiding van China's nationale cryptovaluta kunnen tegenhouden. Als dit niet gebeurt dan zal Amerika hun positie verliezen als leider van de wereldeconomie. Geen Amerika zonder Libra dus.

Als laatste benadrukt Zuckerberg Facebooks integere bedrijfsvoering. Facebook staat dus los van Libra. Alleen het is alsnog belangrijk om de betrouwbaarheid van Facebook te benadrukken. 

Zuckerberg gaat in de getuigenis niet inhoudelijk in op de rol van Libra als stable coin, terwijl dit het vraagstuk is van de regelgevers in het congres.

Wordt het een inhoudelijk gesprek over Libra als stable coin of wordt het een gesprek over de Koude Crypto Oorlog?


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.