Zuckerberg

Zuckerbergs getuigenis voor het Amerikaans Congres: Geen Libra zonder Amerika, geen Amerika zonder Libra

Mark Zuckerberg gaat vandaag voor het Amerikaans Congres getuigen. Gisteren heeft hij zijn aantekeningen al gedeeld: geen Libra zonder Amerika en geen Amerika zonder Libra.

Zuckerberg maakt in zijn getuigenis een duidelijk onderscheid tussen Facebook en Libra. Hij benadrukt dat Libra vorige week, na het opzetten van de raad van bestuur van de Libra Association, volledig onafhankelijk is geworden.

Complexe taal

Facebook zal geen deel uitmaken van het Libra betalingssysteem, waar ook ter wereld, zonder dat de Amerikaanse regelgeving het goedkeurt.

Zuckerberg gaat vooraan in de klas zitten met deze uitspraak. De uitspraak is echter verwarrend, omdat hij aan de ene kant Libra compleet vrij laat, maar aan de andere kant een zwaar ultimatum stelt over de toekomstige koers van Libra. Een complexe retorische techniek.

Of Facebook, na alle moeite, ook daadwerkelijk zijn macht over Libra ooit zal afstaan is onwaarschijnlijk.

Koude Crypto Oorlog

Zuckerberg projecteert de waarde van Libra op een wereldwijde schaal. Libra zou namelijk als enige, eigenhandig, de verspreiding van China's nationale cryptovaluta kunnen tegenhouden. Als dit niet gebeurt dan zal Amerika hun positie verliezen als leider van de wereldeconomie. Geen Amerika zonder Libra dus.

Als laatste benadrukt Zuckerberg Facebooks integere bedrijfsvoering. Facebook staat dus los van Libra. Alleen het is alsnog belangrijk om de betrouwbaarheid van Facebook te benadrukken. 

Zuckerberg gaat in de getuigenis niet inhoudelijk in op de rol van Libra als stable coin, terwijl dit het vraagstuk is van de regelgevers in het congres.

Wordt het een inhoudelijk gesprek over Libra als stable coin of wordt het een gesprek over de Koude Crypto Oorlog?


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

 

 

Online Bitcoin Training