mijn toren

Whinstone US en Northern Bitcoin AG gaan in Texas de grootste Bitcoin mijn ooit bouwen

Whinstone US en Northern Bitcoin AG gaan de grootste Bitcoin mijn ooit bouwen. De mijn moet in Texas komen en gaat maar liefst 1 Gigawatt aan energie consumeren. Dat is 1000 megawatt, 950 megawatt meer dan de grootste mijn van Bitmain.

Whinstone US en Northern Bitcoin AG uit Duitsland gaan fuseren. Uit de fusie moet de grootste Bitcoin mijn ooit komen. De huidige titelhouder is Bitmain, ze hebben een mijn van 50 megawatt die over en paar jaar 300 megawatt moet gaan consumeren. De Whinstone Northern mijn zal Bitmain al in faze één gaan overtroeven: ze beginnen met 300 megawatt. Tegen het eind van 2020 moet dat 100 megawatt, of één gigawatt worden.

Aroosh Thillainathan, oprichter en managing director van Whinstone US zegt dat “het gefuseerde bedrijf de potentie heeft om vorm te geven aan de toekomst van de wereldwijde cryptomijn-industrie”.

De Bitcoin-mijn moet op 4000 vierkante meter land komen in Texas. Northern Bitcoin heeft volgens hun LinkedIn-account maar 11 tot 50 mensen in dienst. De CEO, Mathis Schulz, is zich bewust van de enorme groei die ze doormaken. Schulz zegt:

Met deze fusie katapulteren we onszelf naar de absolute wereldtop in het mijnen van Bitcoin. Dit is iets sneller dan we bedoeld hadden.

Northern Bitcoin AG is een Duits bedrijf die een Bitcoin mijn in Noorwegen runt. Deze mijn zou alleen op groen energie draaien. Of de mijn in Texas ook op groene energie gaat draaien is onbekend. Whinstone is gespecialiseerd in datacenters en runt cryptomijnen in heel Europa, vooral in Zweden en Nederland.


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto