Britse ponden

Wales komt mogelijk met eigen cryptocurrency

Naar verluid is Wales van plan om zijn eigen cryptocurrency uit te brengen om de MKB-economie in het land te versterken.

Volgens nieuwsmedium Business Cloud, heeft de Welse overheid maar liefst 100.000 pond van de 4 miljoen pond uit het Foundational Economy Challenge Fund gehaald, om het systeem verder te ontwikkelen. Het geld moet ervoor zorgen dat het project afgerond kan worden en dat er een pilot-programma in het noorden van Wales kan worden opgestart. 

Geen uniek concept

In het kader van beter goed gestolen,  dan slecht verzonnen, is de overheid van Wales met het idee op de proppen gekomen. Eerder was het de regering van Italië die voor het eiland en de regio Sardinië met de ‘Sardex’ in de lucht kwam. Geïnspireerd door de Sardex is Wales dus nu voornemend om het trucje te herhalen en om met haar eigen crypto de bühne op te gaan. 

Eifion Williams, CEO van het bedrijf wat achter de Welse crypto zit, prijst de uitwerking van het systeem uit Sardinië en stelt dat de crypto in kwestie zelfstandig verantwoordelijk is geweest voor een boost van 50 miljoen euro dat jaar. Paolo Dini, founder van de Sardex, heeft zijn waardering en support uitgesproken richting het project en stelt dat er flink wat overeenkomsten te vinden zijn tussen beide cryptocurrency’s. 

Williams legt ook uit dat, net als in Sardinië, de meerderheid van de economie bestaat uit MKB-bedrijven en voorziet dat het idee de economie van Wales een positieve draai kan geven. Hij voegt toe:

Als Wales in 2008 al een kopie van de Sardex had nagemaakt, had het dezelfde groei doorgemaakt als dat de wereld heeft kunnen aanschouwen in Sardinië. De MKB-bedrijven zouden sterker dan ooit zijn en inmiddels een omzet van meer dan een kwart miljard genereren.


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto