waakhond

Waakhonden Whale Alert en BitcoinAbuse bundelen hun krachten

Whale Alert heeft samenwerking aangekondigd met BitcoinAbuse. Toezicht in de ongereguleerde crypto markt is nodig, omdat vreemde transacties dagelijks voorkomen. 

Via twitter heeft Whale Alert aangekondigd dat ze gaan samenwerken met collega marktwaakhond BitcoinAbuse. De twee toezichthouders proberen de consument te beschermen door grote, vreemde en frauduleuze transacties openbaar te maken.

Crypto toezicht is onmisbaar in de ongereguleerde cryptomarkt. Zonder regulering kunnen investeerders transacties maken die in de gewone financiële markt illegaal zouden zijn.

Vooral whales hebben een groot effect op de markt. Wanneer een whale, of grootaandeelhouder van een coin, een verdachte transactie maakt kunnen ze de markt extreem beïnvloeden. 

Ripple in opspraak door Whale Alert

Whale Alert heeft gisteren op 3 september een reeks transacties ter waarde van 500 miljoen XRP tokens, of 130.1 miljoen dollar, getweet. Het interessante van deze transacties is dat ze door Ripple zelf zijn uitgevoerd. Ripple heeft dus eigen geld onttrokken uit hun eigen fonds.

In de conventionele financiële markt is het verkopen van eigen aandelen óf een poging om meer fondsen te werven, óf een poging om kapitaal te redden wanneer een bedrijf geen vertrouwen meer heeft in hun eigen continuïteit. 

Extreme transacties zijn niet ongekend binnen de cryptowereld. Ripple komt ook vaker voor in Whale Alert's tweets. Niet alleen omdat ze geld uit hun fonds pompen, maar ook, omdat ze het weer terug pompen. 

In de afwezigheid van marktregulatie zullen grote spelers buitengewone financiële handelingen uit blijven voeren. Echter leiden deze transacties wel tot grote ontevredenheid bij particuliere cryptotraders die het gedrag als handel met voorkennis beschouwen. 


Tijdelijk - Gratis €1.000 verhandelen

Maak via AllesOverCrypto een Bitvavo-Account aan en betaal over de eerste €1000 aan crypto geen handelskosten!

  • Goedkoopste crypto exchange van NL
  • Geld storten met iDEAL en beginnen
  • Zeer gebruiksvriendelijk

Account aanmaken bij Bitvavo