elekticiteitsmasten

VS geeft $1,05 miljoen subsidie voor ontwikkeling blockchain-energieplatform

Ministerie van Energie van de Verenigde Staten geeft een subsidie van ruim een miljoen dollar aan organisaties die een blockchain-gebaseerd energie-transactie-platform commercialiseren.

De organisaties die dit bedrag aan subsidie ontvangen zijn ComEd, Universiteit van Denver, Virginia Tech en BEM Controls. Het laatstgenoemde bedrijf heeft al eerder subsidie voor een project gehad vanuit het ministerie. In dit project werken ze aan software om de energie-efficiëntie in gebouwen te verbeteren. Het nieuwe project wat de vier bedrijven gaan doen is een opvolging van dit eerdere project.

Nu gaan ze een nieuwe op blockchain gebaseerde energie-marktplaats ontwikkelen en onder de aandacht brengen. De vier bedrijven gaan naar verwachting drie jaar hieraan werken. De voorzitter van de afdeling elektrische en computertechniek van de Universiteit van Denver zegt:

“The growing proliferation of distributed energy resources calls for advanced management frameworks that support peer-to-peer communications while being fast, scalable and secure [...] Now is the time to develop and demonstrate the technologies that can make a more sustainable and resilient future possible.”

Het bedrijf BEM Controls vindt blockchain vooral interessant voor hun platforms aangezien ze te maken hebben met een breed scala aan transacties.

Het ministerie van Energie heeft een groeiende belangstelling getoond voor het integreren van blockchain in de energiemarkt. Deze subsidie van $1,05 miljoen is hier een bewijs van, evenals de $4,8 miljoen die in januari beschikbaar werd gesteld voor de financiering van een technisch onderzoek. In dit onderzoek werd blockchain ook opgenomen en deze technologie zou interessant zijn om sensoren te beveiligen die fossiele energie genereren.

In april kondigde het ministerie een samenwerking aan met het beveiligingsbedrijf Taekion om blockchain in te zetten voor de beveiliging van energiecentrales.