PlusToken boeven

Verkoop van PlusToken exit scam Bitcoin drukt de markt volgens Ergo

Volgens crypto analist Ergo is de verkoop van Bitcoin door de PlusToken exit scam oplichters deels verantwoordelijk voor de huidige bear market. Volgens Ergo had PlusToken rond de 200.000 Bitcoins buitgemaakt met een ponzifraude.

Crypto analyst Ergo heeft via hun twitter kanaal een uitgebreid onderzoek gepubliceerd. Het onderzoek kijkt naar het verkeer van Bitcoin nadat bekend werd dat PlusToken een ponzifraude was. De Bitcoin worden volgens Ergo meerdere malen gewassen en geswapped, maar zijn door hun volume alsnog te volgen. De Bitcoins worden uiteindelijk via exchanges zoals Huobi verkocht.

Ponzifraude

PlusToken is op 17 augustus door de mand gevallen als een ponzifraude. Investeerders konden 500 dollar aan Bitcoin in de PlusToken wallet bewaren. Hiermee konden ze 8 tot 16 procent winst verdienen. Dit bleek te goed om waar te zijn.

WhaleAlert registreerde op 17 augustus 2019 vier enorme transacties waarmee PlusToken de complete inboedel uit hun bedrijf wegsluisde. Zes verdachten, allemaal Chinezen te zien in de foto bovenaan, zijn vervolgens op het eiland Vanuatu opgepakt. De fraude werkt op een internationaal niveau, de overige leden, Russen en Koreanen, zijn de buitgemaakte Bitcoin nu aan het verkopen.

Het onderzoek van Ergo volgt de stroom van Bitcoin. Ondanks dat de Bitcoin via de Wasabi Exchange geanonimiseerd worden, behouden ze genoeg eigenschappen, zoals het volume van de transactie, om door Ergo gevolgd te kunnen worden. Ergo concludeert dat het om ongeveer 187.000 Bitcoin gaat ter waarde van 1.3 miljard euro.

Dump druk op Bitcoin

Ergo zegt ook dat uit deze pot van gestolen crypto dagelijks 1.100 Bitcoin wordt verkocht. Volgens Ergo is deze continue druk voldoende om de Bitcoin koers een bearish momentum te geven.

Ergo verwacht met het totale volume van 187.000 Bitcoin dat de oplichters nog twee maanden nodige hebben om alles te verkopen. Deze continue druk zou funest zijn voor de Bitcoin koers.

Mythische conclusie

Ergo doet zeer uitgebreid onderzoek, zoals te zien is in deze post op medium. Toch valt Ergos conclusie binnen een stroom van denken die alleen mythisch te noemen is: dat één persoon of groep de gehele koers van Bitcoin kan manipuleren. Denken jullie dat dit mogelijk is?


Meer geld verdienen met crypto? Download het gratis ebook met 12 tips!

Ja, ik ga akkoord. Hiermee ontvang ik ook regelmatig waardevolle tips!