Bank of America

TRON CEO Justin Suns bankrekening is door Bank of America gesloten

Tech CEO’s in Sillicon Valley uitten hun boosheid via twitter nadat Bank of Amerika hun bankrekeningen heeft gesloten. De waarschijnlijke reden? Bitcoin. Justin Sun zegt ook door de bank op straat te zijn gezet.

Justin Sun heeft vandaag via twitter bekend gemaakt dat de Bank of America zijn bankrekening heeft gesloten. Hij kwam met het nieuws nadat Sillicon Valley investeerder en voormalig PayPal executive Roelof Brotha een vergelijkbaar verhaal deelde op twitter.

De bank heeft Brothas “bankrelaties nagekeken” en aan de hand daarvan de account gesloten. De conclusie vanuit Twitter kwam meteen: dat komt omdat je je bankrekening hebt gebruikt om Bitcoin te kopen. Na Brotha’s tweet hebben een sleuf aan mensen hun boosheid geuit over de Bank of America.

Het verhaal heeft een ironische twist. Jesse Powell, oprichter en CEO van Kraken exchange, zegt dat PayPal precies hetzelfde bij hem heeft gedaan.

Justin Sun lijk er eerst niet mee te zitten. Zijn tweet kwam met een lachende smiley. Toch heeft hij zijn tweet inmiddels verwijdert. Waarschijnlijk wil hij de Bank of Amerika toch nog te vriend houden.

Sluiten van bankrekeningen

Het sluiten van bankrekeningen is een trend die niet alleen in Amerika plaatsvindt. Ook The Royal Bank of Canada en de Reserve Bank of India sluiten rekeningen van individuen en bedrijven die Bitcoin hebben aangeraakt.

De banken zijn wel te laat. Crypto en blockchain zijn dit jaar zodanig in het daglicht getreden dat je met gemak je geld ergens anders kan parkeren. Als de banken dit vijf jaar geleden met z’n alle hadden gedaan dan had het sluiten van individuele rekeningen een veel groter effect gehad.


Meer geld verdienen met crypto? Download het gratis ebook met 12 tips!

Ja, ik ga akkoord. Hiermee ontvang ik ook regelmatig waardevolle tips!