Cyberveiligheid

Tor Project accepteert nu Bitcoin

Het Tor Project, de nonprofit-organisatie die achter het anonieme netwerk ‘Tor’ zit, heeft aangegeven dat het vanaf heden Bitcoin-donaties zal accepteren via Lightning Network. 

De organisatie geeft dit aan in een bericht op Twitter dat ze donaties via Lightning Network zullen accepteren, als onderdeel van Bitcoin Tuesday. Dit is een fundraising-initiatief wat is opgezet door de crypto-for-charity-organisatie The Giving Block. 

Tor raadt gebruikers aan om de BottlePay wallet te gebruiken voor donaties. Deze maakt het mogelijk voor gebruikers om te zoeken naar het Tor Project en om vanuit daar crypto over te kunnen boeken, zonder daarvoor adressen te hoeven kopiëren en plakken.

Het Lightning Netwerk is een layer-2 betaalprotocol voor het Bitcoin netwerk, wat er op is gericht om betalingen in het licht van het schaalbaarheidsprobleem van Bitcoin mogelijk te houden. 

Ook fiat valuta welkom

Als alternatief blijft het ook mogelijk om het Tor platform of het project te ondersteunen met donaties via fiat valuta. De wallet maakt het ook mogelijk om de volgende fiat valuta automatisch te converteren naar Bitcoin en vervolgens de donatie uit te voeren: Amerikaanse dollars, euros, pound sterlings, Australische dollars, Braziliaanse reals, Canadese dollars, Zwitserse franken en nog 15 andere fiat valuta. 

De ontwikkeling van het Tor netwerk is met name betaald door de Amerikaanse overheid, nadat de overkoepelende technologie door de Amerikaanse marine werd bekostigd. Ondanks dat het fundament gebouwd is met behulp van overheidsinstanties, wordt de software en technologie van Tor toegepast op het dark web voor illegale websites en diensten, zoals veilingsplaats de ‘Silk Road’. 

Aan de andere kant wordt het netwerk ook gebruikt door onderdrukten die onder aggressieve regimes moeten leven en door klokkenluiders die gegarandeerd willen zijn van hun anonimiteit, bij het melden van misstanden. 


Wil jij jouw crypto en digitale informatie beschermen tegen hackers?

Dan is een VPN-verbinding essentieel.

Ontvang 70% korting via AllesOverCrypto

Neem NordVPN voor €3,17/maand