Tether boxen

Tether staat klaar voor juridische strijd

De openbare aanklager van de staat New York heeft sinds april een onderzoek lopen naar mogelijke marktmanipulatie en handel met voorkennis door Tether en moederbedrijf iFinex. Tether geeft via een aankondiging op hun website aan dat ze klaar zijn voor de strijd.

"Tether betwist de bevindingen en conclusies die door de bron worden geopperd, ze zijn gebaseerd op onjuiste aannames, onvolledige data, foutieve methodologie en een bevooroordeelde steekproef"

Tether's keus om zo uit de school te klappen is verbazingwekkend, omdat de bron waarnaar ze verwijzen een vooralsnog ongepubliceerd onderzoek is. Tether's aankondiging komt anderhalve week voor de deadline om papieren te overhandigen aan de openbare aanklager.

Grote liquiditeit

De controverse rond Tether is ontstaan nadat de Universiteit van Texas een onderzoek publiceerde waaruit bleek dat het uitbrengen van nieuwe USDT (Tether) tokens een enorme impuls geeft aan de koers van Bitcoin. De studie concludeerde toen dat 95 % van de transacties kunstmatige wash-trades waren.

Alternatief onderzoek suggereert een andere oorzaak. Tether’s extreem hoge liquiditeit zorgt ervoor dat het de ideale munt is om snelle transacties mee uit te voeren. Denk hierbij aan grote investeringen in crypto die tijdelijk heel veel stijgt: als de stijging voorbij is verkoop je de crypto voor USDT omdat deze snel reageert.

Tether's reputatie

Tether heeft een dubbelzinnige reputatie. Aan de ene kant leunen ze een stabiele betrouwbare crypto maar aarde andere kant zijn ze compleet niet transparant.

Tetten heeft nog nooit een interne audit openbaar gemaakt en hebben vooralsnog geen documenten overhandigt aan de openbare aanklager. Tevens heeft hun advocaat in april toegegeven dat ze voor elke Tether token maar 0,74 reserve hebben.

Dit terwijl officiële persberichten, zoals die van vandaag, blijven herhalen dat Tether een 100% reserve hanteert.

De komende weken worden spannend van Tether, moederbedrijf iFinex en de USDT stablecoin. Of Tether de boeken echt gaat
openen, en wat daaruit naar voren gaat komen, is nog de vraag. Als we het persbericht moeten geloven zullen ze keihard knokken voor hun reputatie.


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto