Tether China

Tether lanceert Offshore Yuan Stablecoin

Gisteren heeft Tether een nieuwe coin uitgebracht in hun reeks van Stablecoins. Deze coin, de Tether CNHT, is verbonden aan de Offshore Yuan. 

De CNHT is derde in een reeks aan valuta gekoppelde Stablecoins die door Tether zijn uitgebracht. Het doel is om de munten 1 op 1 te laten dekken door effectief verhandelde financiële contracten. Dit houdt in dat elke CNHT garant wordt gesteld door een smart-contract of lening met dezelfde waarde in Offshore Yuan. 

Offshore vs onshore

De CNHT is verbonden aan de Offshore Yuan en niet de Onshore Yuan. Dit onderscheid is belangrijk, omdat de Onshore Yuan, ook de renminbi genoemd, sterk onderhevig is aan de grillen van de Chinese politiek. De Offshore Yuan staat daar los van, omdat deze wordt verhandeld op de vrije markt. De Tether link hoopt hierdoor net zo stabiel te zijn als de dollar en euro stablecoins. 

China als cryptoland

Een groot deel van de Bitcoin miners staan in China. Chinezen kopen massaal Bitcoin om hun kapitaal veilig te stellen van de Onshore Yuan die zwaar gemanipuleerd wordt door de Chinese staat. Als laatste is er de goede verwachting dat de Chinese staat dit jaar nog een officiële crypto-staatsmunt gaat slaan.  

Hoe de Tether CNHT de komende maanden gaat presteren is interessant als voorbode op de komst van de staatsmunt. 

Specificaties

De CNHT munt is te koop als een ERC-20 token en staat op de Ethereum blockchain. Tether streeft naar een 1 op 1 gegarandeerde dekking. Dit is bij de USDT (dollar) Stablecoin niet helemaal gelukt: deze schommelt tussen de 80- en 90%. 


Tijdelijk - Gratis €1.000 verhandelen

Maak via AllesOverCrypto een Bitvavo-Account aan en betaal over de eerste €1000 aan crypto geen handelskosten!

  • Goedkoopste crypto exchange van NL
  • Geld storten met iDEAL en beginnen
  • Zeer gebruiksvriendelijk

Account aanmaken bij Bitvavo