Telegram Logo met Ethereum munten op de achtergrond

Telegram's TON blockchain te gebruiken voor Ethereum dApps

Verschillende rapporten hebben naar buiten gebracht dat het veelbelovende Telegram Open Network (TON) project te gebruiken zal zijn voor Ethereum dApps. Bovendien zal vandaag de code van het project uitkomen om een node op de TON-blockchain te kunnen draaien.

Het lijkt er sterk op dat vandaag (1 september) de dag is dat Telegram zal beginnen met public testing van hun lang verwachte Telegram Open Network (TON), zo laat Vedemosti weten. Dit betekent dat de code vrijgegeven wordt aan het publiek, waardoor elke programmeur in staat is om hun eigen TON-node te creëren. Daarnaast wordt het mogelijk om TON's sharding en consensus mechanisme te testen.

Een van de meest in het oog springende features van TON is de Solidity Compiler. De CEO van TON labs, Alexander Filatov geeft aan dat dit ervoor zorgt dat decentralle applicaties (dApps) van Ethereum ook op Telegram kunnen draaien.

De Solidity Compiler zorgt ervoor dat de vergevorderde gemeenschap van Ethereum alles wat ze hebben gebouwd over kunnen zetten op TON

TON wordt vol verwachting bekeken door de cryptogemeenschap sinds ze in mei 2018 maar liefst 1,7 miljard (!) dollar wisten op te halen. De beloftes zijn ook groot. Ze willen transactiesnelheid van Bitcoin en Ethereum volledig overstijgen en zelfs zo snel zijn als VISA. 

Knijpende deadlines

Ondanks dat een groot deel van de crypto-gemeenschap dacht dat dit een wel heel ambitieus plan was, heeft het team aangegeven de komende 2 maanden toch echt te beginnen met het uitgeven van de eerste Grams (de token van de TON-blockchain) aan investeerders.

Toch is de ontwikkeling niet volledig soepel gegaan. Het testen van TON had al in het tweede kwartaal van 2018 moeten beginnen, maar begon pas in april van dit jaar. Dit heeft ervoor gezorgd dat er heel veel druk is komen te staan op de deadline van 31 oktober van 2019. Als Telegram dan geen werkende blockchain hebben gelanceerd, zullen ze al het opgehaalde geld teruggeven aan de investeerders. Althans, dat hebben ze beloofd.