Stellar Raket

The Stellar Foundation vernietigt 55 miljard XLM-tokens: prijs schiet met 14% omhoog

Stellar heeft meer dan de helft van alle XLM-tokens vernietigd om XLM weer op de kaart te krijgen.

Danelle Dixon, CEO van The Stellar Foundation, heeft gisteren tijdens de Stellar Meridian Conference in Mexico-Stad meer dan de helft van alle Lumens (XLM-tokens) vernietigd. Toen XLM voor het eerst op de markt kwam waren er 105 miljard tokens. Na de vernietiging nog maar 50 miljard. De koers van XLM reageerde positief en is met 14% gestegen.

Het nieuws werd in een zaal vol conferentiedeelnemers aangekondigd. Dixon zei:

We wilde de tokens niet verbranden. Ons uitgangspunt was de vraag: “wat hebben we nou écht nodig?” Ondanks dat we de XLM-tokens wilden behouden wisten we dat het zeer moeilijk zou zijn om alle tokens op de markt te krijgen.

In het uur na de speech is de prijs van XLM met 14% gestegen naar 0.08 dollar per token. Het aanbod zal vanaf vandaag stabiel blijven. De XLM-gemeenschap had al op 28 oktober tegen inflatie gestemd.

Dixon gaf in een interview met Coindesk aan dat ze geen idee had hoe de markt zou reageren. Haar belang lag, volgens Dixon, bij het ecosysteem en niet de XLM-koers. In een taalkundig briljante stap noemt Dixon de vernietiging een “rightsizing”.

De Stellar Development Foundation (SDF) wordt het minst hard aangetast. Ze gaan van ongeveer 17 miljard terug naar ongeveer 12 miljard. De marketingafdeling krijgt de hardste tik: ze hebben 37 miljard XLM moeten inleveren.

Door de vernietiging zorgt Stellar dat de waarde van XLM geconcentreerder wordt. De verwachting is dat SDF voor het einde van het jaar meer dan twee keer zoveel personeel zal nodig hebben. Zal de prijs van XLM ook twee keer zo hoog worden?


Tijdelijk - Gratis €1.000 verhandelen

Maak via AllesOverCrypto een Bitvavo-Account aan en betaal over de eerste €1000 aan crypto geen handelskosten!

  • Goedkoopste crypto exchange van NL
  • Geld storten met iDEAL en beginnen
  • Zeer gebruiksvriendelijk

Account aanmaken bij Bitvavo