SEC logo met lichtgrijze achtergrond

SEC stelt beslissing 3 ETFs opnieuw uit

De Amerikaanse toezichthouder van de effectenbeurzen, de SEC, heeft het maken van een besluit over de drie Bitcoin exchange-traded fund (ETF)-voorstellen uitgesteld.

Er zijn al vaker ETFs voorgesteld, maar tot nu toe werden ze door de SEC allemaal afgewezen of uitgesteld. Wanneer een voorstel wordt gedaan, dan mag de ETF in totaal 240 dagen erover doen om een besluit te nemen.

De bedenktijd van de ETF van Bitwise eindigt op 13 oktober 2019 en die van VanEck/SolidX eindigt op 18 oktober 2019. De ETF van Wilshire Phoenix wordt voor 29 september 2019 opnieuw in overweging genomen.

De SEC onderzoekt de ETFs erg streng omdat de cryptomarkt bekend staat om z'n marktmanipulatie en weinig toezicht. Bitwise heeft meerdere rapporten aangeleverd om te laten zien dat de cryptomarkt kleiner en meer gereguleerd is dan mensen denken. Veel cryptocurrency traders wachten met smart op de dag dat de ETFs worden goedgekeurd. Dit zou veel nieuwe traders laten kennismaken met de markt. Hier zal de markt meer volwassen van worden.