Bitcoin en cash geld

Russen overwegen gigantische mining farm voor 20% van Bitcoin

Een Russisch bedrijf overweegt een nieuwe locatie te openen om vanuit daar maar liefst 20% van alle Bitcoin te kunnen minen.  

Internet ombudsman richt zich op Bitcoin

De Russian Mining Company (RMC) is van plan om een lege metaalfabriek in de noordelijke provincie Karelia te hergebruiken. Dit laat lokaal en financieel nieuwsmedium RBC weten in een artikel. De Russian Mining Company is in eigendom van de Russische internet ombudsman. 

In 2018 werd de metaalfabriek gesloten onder forse druk vanuit de Verenigde Staten. De voormalige Rusal-locatie kan zo maar eens dé locatie gaan worden waarin een Bitcoin mining farm opgezet gaat worden die zo groot is dat het goed kan zijn voor maar liefst 20% van alle Bitcoin die er momenteel over de hele wereld geminet wordt. 
“Ons idee bestaat uit het aanpassen van de huidige fabriek en om de rekenkracht van de mining rigs te verhuren als een dienst.”, zo laat ombudsman CEO Dmitry Marinichev aan RBC weten. 

Marinev stond bij de Russian Mining Company aan het roer van een initial coin offering van 43 miljoen dollar in 2017, wat vandaag de dag nog altijd de grootste ICO van Rusland is. 

Bitcoin-competitie nadert een climax

De competitie binnen het minen van Bitcoin is weer eens opgelaaid in 2019. Los van de wisselende koers van Bitcoin zelf, is er veel gaande op het technische vlak van Bitcoin mining. Zo bereikt de hash rate – of de gecombineerde computerkracht toegewijd aan het minen – opnieuw een all time high. 

Bitmain, een van de belangrijkste mining-deelnemers in de industrie, gaf vorige week nog aan dat het inzet op hun mining faciliteit in Texas. Ze hebben de intentie om hiervan de meest krachtige mining farm ter wereld te maken, ergens de komende jaren. 

Concurrent Canaan Creative heeft ondertussen een initial public offering (IPO) aangevraagd voor $400 miljoen, eerder deze week.


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto