smart contract

Ripple’s Xpring investeert in smart contract platform

De investeringskant van Ripple, Xpring, heeft een strategische investering voltooid in smart contract platform Flare Networks. 

“Wereld gaat open voor Ripples ecosysteem”

In een bericht op hun eigen website laat Flare Networks weten dat het een partnership met en investering vanuit Xpring heeft weten te bezegelen. Zij stellen dat de investering vanuit Xpring ervoor zal zorgen dat er een wereld van mogelijkheden opengaat voor zowel Flare Networks als Ripple en het XRP ecosysteem.

Het bedrijf Flare Network, wat twee jaar geleden is opgericht, integreert een Ethereum Virtual Machine om publieke en private netwerken aan te sluiten op smart contracts.

Flare zal binnenkort een draft whitepaper opstellen waarin de details verder uitgewerkt worden. Het idee voor nu is dat er er een eigen stablecoin op de markt zal komen die via een algoritme zal worden gecoördineerd. De whitepaper zal inzicht verschaffen in de constructie en het gedecentraliseerde management van de coin. Het platform zal gebruik maken van XRP en betalingen voor een smart contract kunnen worden uitgevoerd en ontvangen met de crypto van Ripple zelf.

Het team van Xpring voegt daaraan toe dat Flare gebruik zal maken van het XRP adres en encryptie-systeem om XRP-gebruikers een naadloze transitie te laten ervaren om via het Flare Network smart contracts af te handelen. Deze ontwikkeling moet ervoor gaan zorgen dat meer gebruikers en developers van het netwerk de voordelen van een XRP Ledger in de praktijk kunnen gaan inzetten bij het ontwikkelen van apps of het overeenkomen van contracten.

Xpring smijt met geld

In oktober investeerde Xpring ook al in een startup. Destijds werd er geld gestoken in een Zweedse partij, Towo Labs, die voor Xpring aan de slag gaat met hardware wallet firmware voor Ripple tokens.


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis Online Bitcoin Training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto