Microfoon en koptelefoon

Rapper Akon ‘dissed’ de dollar en hypet crypto

Grammy-award winnende rapper Akon heeft in een radio-interview uitgehaald naar criticasters die zich negatief hebben uitgelaten over Bitcoin. 

Volgens de criticasters zou de Bitcoin te weinig intrinsieke waarde vertegenwoordigen en is dat een enorm risico van Bitcoin en cryptocurrency in het algemeen. De rapper haalde flink uit door te stellen dat elke vorm van valuta het risico loopt gedevalueerd te raken en dat de Amerikaanse dollar feitelijk dezelfde kritiek verdient als de criticasters eerder loslieten op de Bitcoin. 

De rapper laat in het interview weten wat hij van de Amerikaanse dollar vindt: 

Er ligt geen enkel fundament aan de Amerikaanse dollar. De Verenigde Staten hebben geen enkele natuurlijke resources die het succes van de dollar kunnen garanderen. Het enige wat de Verenigde Staten wel hebben, is het leger.

“Het volk bepaalt, niet de overheid!”

Akon – die twaalf Billboard Top 10 hits op zijn naam heeft staan – spreekt zich uit ten gunste van de decentralisatie en blockchain-gebaseerde mechanismes, die in zijn perceptie de waarde van cryptocurrency's op de tocht zet. Volgens hem is het een lang vervlogen tijd dat aan de waarde van nationale valuta nog fysieke bezittingen ten grondslag lagen. Hij stelt dat de enige reden dat de Amerikaanse dollar momenteel zijn waarde kent, puur op basis is van militaire superioriteit en wat het volk al jaren gewend is. 

Volgens Akon gaat het helemaal goed komen met de cryptocurrency's en hun waarde, omdat het volk bepaalt wat waarde vertegenwoordigt, niet de overheid. Akon zelf heeft aangegeven druk bezig te zijn met een eigen project waarin hij een cryptocurrency project opzet voor een intercontinentale Afrikaanse crypto - de Akoin - om de verscheidene onbetrouwbare Afrikaanse valuta’s te vervangen met deze digitale munteenheid. 


Tijdelijk - Gratis €1.000 verhandelen

Maak via AllesOverCrypto een Bitvavo-Account aan en betaal over de eerste €1000 aan crypto geen handelskosten!

  • Goedkoopste crypto exchange van NL
  • Geld storten met iDEAL en beginnen
  • Zeer gebruiksvriendelijk

Account aanmaken bij Bitvavo