Betaalapparaat van het bedrijf Pundi X

Pundi X maakt betalen met Bitcoin mogelijk in Panama

Het cryptobedrijf Pundi X rolt zijn betalingssysteem 'XPOS' uit in Panama en omliggende regio's. Het blockchain-ontwikkelingsbedrijf Chainzilla zal zich inzetten om dit betalingssysteem correct te distribueren in dit gebied.

Charles Gonzales, de CEO van Chainzilla, zegt:

"Recentelijk heeft Pundi X z'n module in de Verifone x990 geïntegreerd. Dit is een belangrijke ontwikkeling aangezien de betalingsverwerker zowel cryptocurrency's als traditionele betalingen ondersteunt. Dit betekent dat een winkelier naast Visa- en Mastercardbetalingen nu ook cryptobetalingen kan accepteren. En dit allemaal met één apparaat.”

In deze video zie je hoe XPOS werkt op de Verifone X990:

Chainzilla zal naast het distribueren van de XPOS in Panama ook extra tools voor winkeliers uitbrengen waarmee ze gemakkelijk cryptobetalingen kunnen omzetten in de lokale valuta of stabiele cryptomunten. Voorbeelden van stabiele cryptocurrency's zijn Dai, Tether en USD Coin.

De eerste betaalapparaten zullen over twee weken in Panama arriveren. Chainzilla zal de XPOS presenteren op de Resolve Summir for Entrepreneurs. Ook geeft Chainzilla blockchaincursussen in samenwerking met de Chamber of Digital Commerce and Blockchain van Panama. De educatie is volgens Gonzales heel belangrijk. Hij zegt hierover het volgende:

"Elk land in Latijns-Amerika doet zich voor als een eiland met z'n eigen wet- en regelgeving. Vaak zijn de regels in een land compleet anders dan in de buurlanden, waardoor het lastig wordt om internationale services te ontwikkelen. Het kost tijd om deze uitdaging te overwinnen en dit start allemaal met de juiste educatie. Dat is de reden dat wij met Chainzilla focussen op het onderwijzen van de mensen, bedrijven en overheidsorganen."