Bitcoin zit in een neerwaartse trend en een handelaar staat erbij

Prijs Bitcoin onder de grens van $10.000

Bitcoin heeft deze maand meerdere keren geflirt met de $12.000 maar wist hier niet met genoeg kracht doorheen te breken. Nu is er een hevige neerwaartse trend gaande en wist Bitcoin de dag van gister nog maar net boven de $10.000 te sluiten. Kort daarna is hij wel verder gaan zakken en wordt hij nu verhandeld voor minder dan 10.000 dollar.

Aan het begin van augustus was iedereen bullish en zagen ze Bitcoin alleen nog maar verder stijgen. Hij zou eenvoudig door de 12.000 dollar heengaan en de problemen in de wereld zouden hier het zetje voor zijn. De Galaxy Digital CEO, Mike Novogratz, zei:

“Bitcoin kan gaan stijgen door de handelsoorlog tussen China en de VS, de koers van de yuan ten opzichte van de dollar en de instabiliteit in Hongkong.”

Nicholas Colas, de oprichter van DataTrek Research, zei dat investeerders in Hong Kong en Argentinië Bitcoin zagen als veilige haven voor hun geld. Peter Tchir, voormalig directeur bij de Deutsche Bank schreef dat Bitcoin een leidende indicator is voor verborgen geopolitieke spanningen.

De cryptocurrency-investeerders zijn nu verdeeld in drie groepen. Degenen die bearish zijn, denken dat Bitcoin terugzakt naar de $7.500 - $8.500 dollar. De middelste groep denkt dat hij tot aan de Bitcoin halving zal consolideren tussen de $9.000 - $12.000. De bulls denken dat het jaarlijkse hoogtepunt wordt doorbroken en we de opwaartse trend zullen voortzetten.

Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld voor $9.663 en is er een Bitcoin-dominantie van 68,1%.