Goodbye sign

Prijs altcoin Bitcoin Cash onder druk na ontslag co-founder Bitmain 

Een negatieve schommeling van 10% in de prijs van Bitcoin Cash altcoin. Dit als gevolg van het ontslag van één van de co-founders van Bitmain, de grootste supporter van de altcoin.  

Het effect op de prijs werd zichtbaar binnen 24 uur nadat er gecommuniceerd werd dat het bedrijf één van de co-founders had ontslagen. In de vertaling van een e-mail, onderschept door crypto nieuwsmedium CoinDesk, laat Bitmain co-founder Jihan Wu weten dat de andere co-founder, Micree Ketuan Zhan, het bedrijf heeft verlaten. Het is onduidelijk waarom het bedrijf zonder de co-founder verder gaat. Zhan is met 60% van de aandelen de grootste aandeelhouder van Bitmain. 

Wu: “Geen enkel contact toegestaan met Zhan”

Wu laat in dezelfde e-mail weten dat het in contact blijven met Zhan tot gevolgen kan leiden voor het personeel:

Niemand binnen Bitmain zal nog opdrachten of verzoeken vanuit Zhan aannemen of deelnemen in elke vorm van overleg wat geïnitieerd wordt door Zhan. Bitmain behoudt zich het recht voor om de arbeidsovereenkomst van overtreders van deze richtlijnen te ontbinden. 

Wu: “Ik ben hier om het zinkende schip drijvende te houden”

Met het ontslag van Zhan lijkt er een einde te komen aan een aantal onverwachte gebeurtenissen bij Bitmain. Wu zelf trad in november 2018 nog af als CEO van Bitmain en koos ervoor om een niet-executive positie te bekleden binnen de organisatie. 

Als reactie op de e-mail liet private investor Dovey Wan weten dat de toon van Wu in zijn e-mail in de oorspronkelijke Chinese versie als intens opgevat kan worden. “Dit is een stuk dramatischer dan dat ik had vermoed!”, laat ze weten via haar Twitter-account. Volgens haar laat Wu aan het personeel weten dat hij de intentie heeft om de leiding naar zich toe te trekken om een groter aandeel van de taart van het Bitcoin mining te vergaren. Verderop in de mail zegt hij letterlijk “Ik ben teruggekomen om het zinkende schip drijvende te houden.”


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.