zwaailicht van een politieauto

Politie Connecticut slaat opmerkelijke slag met arrestatie cryptodief

De politie van Connecticut heeft een opmerkelijke slag geslagen door een man, die maar liefst $ 15.000 aan crypto uit een mobiele telefoon wist te stelen, in te rekenen.

Hiermee kwam een einde aan de zoektocht naar de man die in april de mobiele telefoon wist te stelen en via het Coinbase-account van het slachtoffer de crypto overboekte naar zijn eigen PayPal account. 

Ongeluk zit in een klein hoekje

Naar zeggen van de politie kwamen zij tot deze arrestatie omdat de man in kwestie per ongeluk een excuusmail verstuurde naar de inspecteur die belast was met het onderzoek. De dief besloot om zijn excuses aan te bieden door een e-mail te versturen naar het slachtoffer, maar verstuurde deze per ongeluk naar de verkeerde geadresseerde.  Hierop wist de politie de gegevens van de dief te achterhalen. De autoriteiten hebben de gestolen crypto weer aan het slachtoffer terug kunnen geven.

Cryptodiefstallen komen vaker voor

In augustus maakte Cointelegraph melding van diefstal van maar liefst $450.000 aan XRP – meer dan 100.000 tokens – in januari 2018. De vrouw, Katherine Nguyen, wist in te breken op een e-mailaccount van een man met dezelfde achternaam. 

Eerder deze zomer werd er een voormalig medewerker van het concern Microsoft gearresteerd voor zijn betrokkenheid bij een zwendel waar maar liefst 10 miljoen dollar mee gemoeid was. In de zeven maanden waarop hij betrokken was bij deze zwendel wisten autoriteiten niet minder dan 2.8 miljoen dollar terug te herleiden naar de bankrekeningen van de cryptodief. 

In 2019 wisten criminelen al hun handen te leggen op 4.3 miljard dollar aan cryptocurrency, afkomstig van investeerders, gebruikers en exchanges; meldt het beveiligingsbedrijf CipherTrace. Alleen in het eerste kwartaal werd er al 124 miljoen dollar aan cryptocurrency verduisterd van exchanges, wat later in het jaar is opgelopen tot een totaal van 480 miljoen dollar.


Volg ons op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste Crypto Nieuws