Amerikaanse vlag

NSA ontwikkelt een crypto dat bestand is tegen Quantum Computing

De National Security Agency (NSA) heeft zich tot nu toe alleen nog maar beziggehouden met het in de gaten houden van Bitcoingebruikers, maar het lijkt er nu op dat ze ook aan een eigen crypto werken.

Crypto dat Quantum-resistent is

William Turton, een cybersecurity-verslaggever van Bloomberg, stuurde de volgende tweet de wereld in: 

https://twitter.com/WilliamTurton/status/1169353054774317064

Het belangrijke uit deze tweet is dat de NSA spreekt over het ontwikkelen van een crypto dat resistent is tegen Quantum Computing. Quantum Computing heeft de potentie om de gehele blockchaintechnologie overbodig te maken. Het kan namelijk de cryptografie ervan kraken. Hierdoor komen belangrijke gegevens zoals private keys vrij en verliest de cryptografie zijn werking.

Cryptocurrency of cryptografie?

Het hoeft niet te betekenen dat ze bezig zijn met het ontwikkelen van een eigen cryptocurrency. Het kan zo zijn dat de NSA het woord 'crypto' interpreteert als cryptografie in plaats van een cryptomunt zelf. In dat geval zou het alleen de cryptografie ontwikkelen dat Quantum-resistent is.

Volgens Edward Snowden heeft de NSA toezicht op Bitcoin een hoofdprioriteit gemaakt. Een memo van de NSA geeft aan dat het Bitcoin-gerelateerdee informatie zoals wachtwoorden, internetactiviteiten en apparaat-IDs heeft verzameld.

Bron: Coindesk, Twitter


Tijdelijk - Gratis €1.000 verhandelen

Maak via AllesOverCrypto een Bitvavo-Account aan en betaal over de eerste €1000 aan crypto geen handelskosten!

  • Goedkoopste crypto exchange van NL
  • Geld storten met iDEAL en beginnen
  • Zeer gebruiksvriendelijk

Account aanmaken bij Bitvavo