bitcoin op schaakbord

Noord-Korea wil eigen Bitcoin

Noord-Korea is in de beginfase van het opzetten van zijn eigen cryptocurrency. Naar verluidt moet de crypto veel eigenschappen vertonen die de Bitcoin laat zien.

Dit staat in een rapport opgeleverd door Vice News. Volgens het rapport moet de ontwikkeling van de munt ervoor zorgen dat het communistische land de opgelegde sancties vanuit de Verenigde Staten kan ontwijken en dat ze niet langer veroordeeld zijn tot een wereldwijd financiëel systeem wat sterk door de Verenigde Staten wordt gedomineerd. 

Crypto nog in kinderschoenen

Noord-Korea wordt al verweten dat het met het definitieve eindproduct eventuele opgelegde sancties in de wind wil slaan. Toch is het ontwerp van de munt nog allesbehalve in een vergevorderd stadium. 

Volgens Alejandro Cao de Benos, de official die verantwoordelijk is voor conferenties over cryptocurrency in Noord-Korea, zegt dat de Noord-Koreaanse cryptocurrency gelijkenissen van Bitcoin of andere cryptocurrency’s zal krijgen. Er is nog geen naam bedacht voor de munt. Over de inlandse valuta, de Noord Koreaanse won, zegt hij: 

We zijn nog in een absolute beginfase van het bedenken en creëren van onze digitale munt. Voor nu zijn we aan het onderzoeken welke elementen waarde vertegenwoordigen wanneer de munt er komt. [...] Er zijn vooralsnog geen plannen om de bestaande Noord-Koreaanse won te digitaliseren.

Volgens Vice werd er vanuit de Noord-Koreaanse ambassade in New York inhoudelijk geen commentaar gegeven op de uitlatingen van Coa de Benos. 

‘Amerika liegt en bedriegt’

Volgens de Verenigde Naties hebben Noord-Koreaanse hackers het gemunt op buitenlandse banken en exchanges, om zo fondsen te vergaren om hun wapenactiviteiten te bekostigen. Met de gestolen valuta zouden kernwapens worden gefinancieerd, aldus de VN. Volgens een speciaal opgerichte commissie die de Noord-Koreaanse activiteiten nauwlettend volgt, is er inmiddels al ruim 2 miljard dollar op deze manier verkregen.

In antwoord op de uitlatingen van de VN stelt Noord-Korea dat de Verenigde Staten en andere vijanden van de communisten opruiende propaganda schrijven, over de intenties en activiteiten van de Noord-Koreanen. 

Crypto en blockchain raken steeds meer 'hot' in Korea. Onlangs werd bekend dat er door de zuiderburen stevig ingezet wordt op blockchaintechnologie.


Tijdelijk - Gratis €1.000 verhandelen

Maak via AllesOverCrypto een Bitvavo-Account aan en betaal over de eerste €1000 aan crypto geen handelskosten!

  • Goedkoopste crypto exchange van NL
  • Geld storten met iDEAL en beginnen
  • Zeer gebruiksvriendelijk

Account aanmaken bij Bitvavo