Chinese stad in het donker

Nieuwe blockchain service providers toegelaten door Chinese cyberwaakhond

De Cyberspace Administration van China, de cyberwaakhond van het land, heeft een tweede lijst van geregistreerde blockchain service providers gepubliceerd.

Op de nieuwe lijst staan 309 bedrijven die vanuit verschillende branches zich bezighouden met blockchain. Dit laat lokaal nieuwsmedium 8BTC weten in een bericht. Onder meerdere de toeristische sector, maar ook onderwijs, e-commerce, rechten, gezondheidzorg en logistiek zijn sectoren die voorkomen op de blockchain lijst van de instantie. De instantie is binnen China verantwoordelijk voor de censuur, overzicht, controle en regulering van het wereldwijde web. Nog altijd heeft het communistische China te maken met een strenge censuur op  informatievrijheid. 

Traditionele sectoren omarmen blockchain

Onder de geregistreerde entiteiten zijn onder andere blockchain-afsplitsingen van diensten als HiCloud en AliCloud, afkomstig van technologiegiganten Huawei en Alibaba. 
Verder behelst de lijst ook giganten vanuit de traditionele sector, zoals China Southern Airlines, wat zijn eigen blockchain platform aan het opzetten is. Ook de financiële sector is vertegenwoordigt, via een partij als Industrial en Commercial Bank van China.

Veel van de startups op de lijst maken onderdeel uit van mining pools of zijn bezig met crypto wallets. Naast commerciële organisaties zijn er ook verschillende overheidsinstanties terug te vinden op de lijst. Zo staat het State Administration of Foreign Exchange op de lijst vanwege het grensoverschrijdende blockchain-dienstverleningsplatform. Ook Hangzhou Internet Notary Office pronkt op de lijst. 

Regulering of censuur?

De eerste lijst, van maart dit jaar, leverde de waakhond direct veel kritiek op, aangezien blockchain- en cryptofans erg sceptisch waren vanuit de aard van censuur door de waakhond in het verleden. Volgens de regulering moeten Chinese blockchain service providers de echte namen van hun gebruikers doorgeven via een nationaal ID-nummer of telefoonnummer. Ook winkels moeten hun klantdata afstaan ter inspectie aan de overheid. 


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto