Grafiek en koers van Bitcoin te zien op Tradingview.

De koers van Bitcoin - De weekly en monthly close zijn niet positief

Wat gaat de koers van Bitcoin doen? Afgelopen zaterdagnacht is de maand augustus voor Bitcoin en de altcoins afgesloten dus dit geeft een duidelijk signaal voor wat de prijs van Bitcoin de komende maand gaat doen. Bovendien is vannacht ook afgelopen week afgesloten, dus ook hier kunnen we weer onze analyse op doen. Hoog tijd dus om te zien hoe de koers ervoor staat!

Maandelijkse analyse - koers Bitcoin

Laten we beginnen met Bitcoin op het hoogste timeframe, in dit geval de monthly. Het was belangrijk voor de bulls om door de resistance zone tussen de $10.150 en $10.324 te breken om de sterke stijgende trend door te zetten. Was dit gelukt, dan hadden we weer een groene maand gezien, maar helaas is de prijs wederom hard 'afgewezen' in dit gebied en is de kans groot dat we komende maand eerst nog een stukje naar beneden zullen gaan. Dit hoeft absoluut niet erg te zijn, want we zitten op de lange termijn nog steeds in een sterk opwaartse trend. 

Investeerders en handelaren in crypto zijn echter zeer ongeduldig, maar dit is een valkuil waar je niet in moet trappen. Geduldheid loont altijd. 

Support zones (om Bitcoins te kopen):

 • ± $9250
 • ± $7800
 • ± 6400

De support zone van $9250 is in mijn ogen niet zo sterk en het zou logischer zijn als Bitcoin de $7800 weer opzoekt. Als dit gebeurt, dan is dit een zeer gezonde correctie op de lange termijn en dit is een beter scenario dan wanneer de munt alleen maar door was gestegen. Vanaf hier kan weer een mooie stijging worden ingezet die wellicht de oude All Time Highs kan doorbreken! Dat neemt niet weg dat hetzelfde kan gebeuren vanaf $9250 en $6400.

Conclusie

Monthly ziet er bearish uit. Ik word weer bullish als:

 • De volgende monthly close boven de $10.314 zal zijn
 • Als de prijs ongeveer $7800 bereikt. Het is wel belangrijk dat ik zie dat anderen hier ook kopen, anders zet ik mijn orders nog lager.

Image
De koers van Bitcoin op maandelijks niveau afgebeeld op tradingview. De belangrijkste support- en resistance-levels worden hier laten zien.

Wekelijkse analyse - koers Bitcoin

Doordat de monthly van Bitcoin er bearish uitziet, is de kans groot dat de prijs gaat dalen de komende tijd. Toch ziet de weekly er niet heel slecht uit, doordat we boven een belangrijke supportzone zitten, zoals je in de afbeelding hieronder kan zien. Het grote nadeel is alleen dat we hier al 4 keer in zijn ge"wickt" (een wick van een candle die deze prijs heeft geraakt) en 1 keer in gesloten. Hierdoor is deze zone steeds zwakker geworden. Het is niet per se verkeerd om op deze prijs Bitcoins te kopen, maar ik vind het risico te groot dat hij doorbroken wordt waardoor de prijs echt even hard zakt.

Ook hier is de $7800 een belangrijke support zone, al zie ik het ook gebeuren dat de prijs vanaf $8700 een korte bounce omhoog doet. Als de resistance van $10.800 doorbroken wordt, dan begin ik weer bullish te worden.

Conclusie

Weekly ziet er niet heel slecht uit, want de prijs ligt op een belangrijke supportlijn. Deze is echter al 5 keer getest, waardoor deze support niet heel sterk meer is en elk moment kan breken. Ondanks dat de kans groot is dat dit gebeurt, is het geen slecht koopmoment, mits je je stop-loss goed instelt.

 • Ik ben licht bearish als ik kijk naar de weekly
 • Ik ben weer bullish op de weekly als we boven de $10.827 sluiten
 • Of wanneer we $8733 of $7700 bereiken

Image
Koers van Bitcoin op wekelijkse basis te zien op Tradingview. De belangrijkste support- en resistance levels worden hierop afgebeeld.

 


Tijdelijk - Gratis €1.000 verhandelen

Maak via AllesOverCrypto een Bitvavo-Account aan en betaal over de eerste €1000 aan crypto geen handelskosten!

 • Goedkoopste crypto exchange van NL
 • Geld storten met iDEAL en beginnen
 • Zeer gebruiksvriendelijk

Account aanmaken bij Bitvavo