De koers van Bitcoin en Ethereum afgebeeld voor vuurwerk

De koers van Bitcoin en altcoins - Er is vuurwerk op komst!

Wat gaat de koers van Bitcoin en altcoins doen? Het lijkt erop dat er (eindelijk) vuurwerk op komst is! Bitcoin begeeft zich al bijna 2 maanden in dezelfde range en het gaat niet lang meer duren voordat hij hieruit breekt. En we weten van Bitcoin dat een break-out na zo'n lange tijd altijd zéér heftig is. Of deze break-out naar boven of beneden is? Dat leg ik je uit in dit artikel. Voor de altcoins en Ethereum zien de komende weken er in ieder geval héél goed uit!

De koers van Bitcoin -  weekly

We zitten momenteel nog steeds in de zone van besluiteloosheid op de wekelijkse grafiek van Bitcoin. Zowel de bulls als de bears lijken het gevecht maar niet te winnen en dit duurt alweer 2 maanden. Bitcoin heeft bewezen dat zones van besluiteloos die zó lang duren, altijd eindigen in vuurwerk. Nu is nog de vraag welke kant op.

Vorige week leek de support te breken, maar hebben we toch weer een mooie stijging gezien. Deze is nu alleen middenin een resistance zone gestopt, zo tussen de $10.200 en $10.600. Kort samengevat kunnen er 2 dingen gebeuren:

  • Als we de weekly boven de $10.600 sluiten, dan gaan we hard omhoog. De $11.700 is nu zo vaak getest dat de kans zeer groot is dat we hier doorheen gaan breken. Ik verwacht daarom dat we dan in één keer door zullen gaan naar de $14.000!
  • Als we de weekly onder de $10.200 sluiten, dan gaan we even hard omlaag. Vorige week is de $9600 voor de zoveelste keer getest. Bij nóg een test is de kans echt heel erg groot dat deze support het niet meer houdt. Als we hier doorheen zakken, dan verwacht ik dat de $7600 bereikt gaat worden. Veel anderen hebben een prijs van rond de $8700 in hun hoofd, maar ik verwacht een hardere daling na 2 maanden van besluiteloosheid.

Image
De koers van Bitcoin is te zien met wekelijkse candles. De belangrijkste support en resistance zones zijn hierin gemarkeerd.

De koers van Bitcoin - daily

De trading range (de zone van besluiteloosheid) is op de daily nog veel beter te zien. Op onderstaande afbeelding is dit weergegeven tussen de twee blauwe blokken. Ook hier kunnen we vuurwerk verwachten wanneer deze trading range doorbroken wordt. De belangrijkste prijzen om in de gaten te houden, zijn $10.800 (resistance) en $9.700 (support).

  • Een close boven de $10.800 is een enorm goed teken! Dan gaan we echt enorm hard omhoog. We zullen dan waarschijnlijk minstens de top van de range bereiken op een prijs van $12.300. Maar de kans is heel groot dat we doorstoten naar de $`13.880.
  • Een close onder de $9.700 is helaas een heel slecht teken. Dan zullen we hard zakken in prijs. Ik ga er vanuit dat we dan sowieso de $8775 zullen bereiken, maar ik richt mijn pijlen op $7700. Mocht ik zien dat er genoeg volume is rond de $8775, dan zal ik alsnog voor deze prijs mijn Bitcoins inslaan.

Image
De koers van Bitcoin op de daily grafiek. We kunnen vuurwerk verwachten als de support en resistance lijnen die je hierop ziet, doorbroken worden.

De koers van Ethereum - eindelijk positief!

Het heeft even geduurd, maar het lijkt erop dat het niet lang meer duurt voordat de altcoins de lucht inschieten! Om de markt van altcoins te analyseren is het goed om naar de kartrekker Ethereum te kijken. Op de weekly bereiken we nu een zeer belangrijke support zone en de kans is groot dat we een mooie relief rally gaan zien. Dit kan makkelijk 60% winst opleveren.

Eigenlijk is het heel simpel. De belangrijke support-zone voor Ethereum bevindt zich tussen de 0.0169 BTC en 0.0159 BTC en ik verwacht dat hier eindelijk genoeg kopers zullen komen om voor een mooie rally te zorgen. Er kunnen zich meerdere scenario's voordoen:

  • Scenario 1: nog één flinke dip en we gaan knallen. Dit zou mijn favoriete scenario zijn, want dan kunnen we goedkoop inkopen. De daily grafiek van Ethereum zit namelijk tegen een belangrijke resistance aan (zie de afbeelding van de daily grafiek van Ethereum hieronder). Als hij hier wordt afgewezen, dan krijgen we nog een goede dip en daarna zal er waarschijnlijk een hele mooie rally inzitten. Het is niet gek dat we dan een stijging van minstens 60 tot 90% zien.
  • Scenario 2: we hebben de (voorlopige) bodem al bereikt en het is tijd om te kopen. Dit scenario gaat in wanneer we op de daily van Ethereum boven de 0.0179 BTC closen. Dit zou een enorm sterk teken zijn en dan zet ik mijn orders klaar om mee te gaan met de stijging van minstens 60%. 
  • Scenario 3: niemand koopt alts (zeer kleine kans). Uiteraard kan het altijd zo zijn dat we geen bounce krijgen, maar ik acht die kans zeer klein. Er is te veel geld te verdienen met een mooie bounce dus ik verwacht dat er zeker kopers zullen zijn. Mocht dit niet het geval zijn, dan is het tijd om nog even geduld te hebben.

De weekly grafiek van Ethereum

Image
De koers van Ethereum te zien met wekelijkse candles. De belangrijkse support en resistance zones zijn wederom gemarkeerd

De daily grafiek van Ethereum

Image
De koers van Ethereum met dagelijkse candles. Duidelijk te zien dat 0.0179 een belangrijk punt is.

De grote altcoins - het vuurwerk komt eraan

Ethereum is niet de enige die een belangrijke support-zone bereikt. Ook bij grote altcoins als Cardano, EOS en Ripple is dit te zien. Wanneer veel grote altcoins hun belangrijke support-zone op hetzelfde moment bereiken, dan is de kans op grote stijgingen zeer groot. Ook voor deze coins geldt dat de 3 scenario's zoals voor Ethereum zich kunnen afspelen.

Houd de koers de komende weken dus goed in de gaten! Het feit dat dit gaat gebeuren, betekent niet dat dit metéén gaat gebeuren, maar het duurt niet heel erg lang meer. Nog even geduld dus.


Tijdelijk - Gratis €1.000 verhandelen

Maak via AllesOverCrypto een Bitvavo-Account aan en betaal over de eerste €1000 aan crypto geen handelskosten!

  • Goedkoopste crypto exchange van NL
  • Geld storten met iDEAL en beginnen
  • Zeer gebruiksvriendelijk

Account aanmaken bij Bitvavo